Yarali Bulunan Yavru Karaca Biberonla Besleniyor

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde vatandaslar tarafindan yarali olarak bulunan ve Yaban Hayvani Acil Ilk Müdahale Merkezinde tedaviye alinan yavru karaca biberonla besleniyor.

Yarali Bulunan Yavru Karaca Biberonla Besleniyor
Hasanbeyli ilçesine bagli Sarayova köyünde ormanlik alanda gezmeye çikan bir vatandas yavru karaca gördü. Karacaya yaklastiginda yarali oldugunu fark eden vatandas, durumu Ilçe Jandarma Komutanligi’na bildirdi. Ihbar üzerinde adrese Il Jandarma Komutanligi’na bagli HAYDI ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafindan ilk kontrolü yapilan karaca vatandastan teslim alindi. Hayvan Durum Izleme (HAYDI) ekiplerince Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’ne teslim edilen karaca, vakit kaybedilmeden Veteriner Hekim Ibrahim Alçi tarafindan Yaban Hayvani Acil Ilk Müdahale Merkezinde tedaviye alindi. Ilk belirlemelere göre düsmeye bagli olarak sag arka bacak üzerinden yaralandigi belirlenen 1 aylik yavru karacaya antibiyotik içeren özel krem ve spreylerle tedavi uygulandi. Ilk tedavisi tamamlanan yavru karaca Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügünde gözlem altina alindi.

Öte yandan Veteriner Hekim Ibrahim Alçi tarafindan ilk tedavisi yapilan yavru karaca biberonla besleniyor. Biberon içerisine koyulan sütü içen karacanin sevimli halleri de kameraya yansirken, sagligina kavusmasi ve uyum saglayacak yetiskinlik seviyesine geldiginde yeniden dogal yasam ortamina birakilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA