Nitelikli Ve Kaliteli Teknikerler Olmak Için Daglarda Egitim Görüyorlar

Kazdaglari’nin eteklerinde yer alan Balikesir Üniversitesi Altinoluk Meslek Yüksekokulu Tibbi ve Aromatik Bitkiler Programina kayitli ögrenciler; 1. siniftan itibaren düzenli olarak Kazdaglarinda uygulamali egitim görüyor.

Nitelikli Ve Kaliteli Teknikerler Olmak Için Daglarda Egitim Görüyorlar
Ögrenciler derslerde gördükleri bitkilerin karakteristik özelliklerini, teshisini, tibbi ve ekonomik degeri ile etnobotanik kullanimlarini programin ögretim elemanlari tarafindan hem ögreniyor hem de dogal ortamlarinda bitkileri görme imkanina ulasiyorlar.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Baskani Prof. Dr. Selami Selvi, Türkiye’nin 10 binin üzerinde bitki türüyle Avrupa’ nin en zengin ülkesi oldugunu ve bu floristik zenginligimin ülkemiz için çok önemli bir ekonomik deger oldugunu ifade etti.

Prof. Dr. Selvi, Tibbi ve Aromatik Bitkiler Programinin temelinde de bitkiler oldugunu ve Türkiye’nin floristik tür zenginliginden dolayi bu bitkilerin teorik derslerle ya da laboratuvar ortaminda ögrenilmesinin kolay olmadigini bildirdi. Bu tür etkileyici egitimlerle, ögrencilerin derslerde gördükleri bitkileri uygulamali olarak dag gezilerinde görmesi, onlara dokunmasi ve yetistigi habitatlari tanimalariyla daha nitelikli ve kaliteli bir bilgiyle donandiklarini vurgulandi. Prof. Dr. Selvi “Ögrencilerin mezun olduktan sonra bitkileri taniyan ve onlari dogru degerlendirebilen, doga ve çevre bilinci gelismis, arastirmaci kimligi öne çikacak teknikerler olarak ülkemize önemli katkilar saglayacaklar. Ögrencilerin her zaman nitelikli ve kaliteli egitim almalarini ön ayak olan ve bu konuda desteklerini esirgemeyen BAÜN Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus’ a ve Balikesir Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’ ne tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA