Karaman'da Dolu Yagisi Tarim Arazilerine Zarar Verdi

Karaman’in Ermenek ilçesinde yagan dolu, meyve ve sebze bahçelerinde zarara sebep oldu.

Karaman'da Dolu Yagisi Tarim Arazilerine Zarar Verdi
Ilçede yagmurla birlikte baslayan dolu, özellikle Güneyyurt beldesinde ekili tarim arazilerinde zarara yol açti. Misket büyüklügündeki dolu yagisi elma, kiraz, ceviz ve çilek basta olmak üzere diger meyve ve yeni ekimi yapilan sebze bahçelerine zarara yol açti. Maddi kayiplarinin yüzde ellinin üzerinde oldugunu söyleyen çiftçi Mesut Öztürk, “Büyük ölçekte bir dolu yagisi ile basladi.

Öncelikle yagmur sonra yagmurla dolu karisik yagdi. Yaklasik misket büyüklügündeydi yagan dolu. Bahçemizden 50 tonun üzerinde bir elma bekliyorduk. Yagan dolu yaridan fazlasina hasar verdi. Yardim bekliyoruz” dedi.



“Çiftçilerimize yardim edilsin”

Doludan zarar gören tarim arazilerinde incelemelerde bulunan Ermenek Ziraat Odasi Baskani Yusuf Özçelik, ’’Bölgemizde siddetli dolu yagisi meydana geldi. Doludan Ermenek ilçemizin bir kismi, Güneyyurt beldemiz ile Pamuklu, Asagiçaglar ve Yukariçaglar köylerimizin bir kismi etkilenmistir. Güneyyurt beldemizde doludan zarar gören çiftçilerimizin bahçelerinde incelemelerde bulunduk. Su anda bir çilek bahçesinde yüzde elli kadar zarar gözüküyor. Inceledigimiz bir meyve bahçesinde ise yüzde yetmis oraninda elmada, kirazda, armutta hasar var. Yasanan bu zarardan dolayi çiftçimize yardim edilmesini talep ediyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA