Hasta Ve Yasli Hizmetleri Egitimi Gören Lise Ögrencileri Portekiz'de Staj Yapiyor

Konya’nin Hüyük ilçesine bagli Kireli Mahallesi’nde bulunan Kireli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hasta ve yasli hizmetleri alaninda ögrenim gören ögrenciler yürütülen bir projeyle Portekiz’de staj yapmaya basladi.

Hasta Ve Yasli Hizmetleri Egitimi Gören Lise Ögrencileri Portekiz'de Staj Yapiyor
Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan 2019 yilinda kabul edilen Avrupa Birligi (AB) projesine dahil olan Kireli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan hasta ve yasli hizmetleri alani ögrencileri, “Geriatrik dönemde hasta bakimi” adli projenin ilk hareketliligi çerçevesinde Portekiz’e giderken Barcelos kentindeki ‘Centro Social da Parquia de Arcozelo’ adli hasta bakim evinde staj yapmaya basladi.

Ülkede iki hafta boyunca devam edecek olan staj programina Kireli Mahallesi’nden 5 Türk ögrenci katiliyor. Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardimcisi Hatice Ertek, Erasmus+Mesleki Egitim Hasta ve Yasli Hizmetleri alani ögrencilerinin mesleki bilgi ve deneyimlerini gelistirebilmek için Portekiz’e gittigini belirterek, “Bu projeye dahil olmalarindan dolayi çok heyecanli ve mutlular. Insallah herhangi bir sikinti yasamadan basarili bir staj dönemi geçirerek ülkemize dönmeyi hedefliyorlar” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA