Eyüpsultan'da 'Yol' Minyatür Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Eyüpsultan’da “Yol” isimli Minyatür Sergisi sanatseverlerle bulustu. Sergi, Minyatür Sanatçisi Nazmi Kisioglu’nun 12 yili askin süre içinde sanat yolculugundaki gelisimi konu aliyor ve 40 eserden olusuyor.

Eyüpsultan'da 'Yol' Minyatür Sergisi Sanatseverlerle Bulustu
Eyüpsultan Belediyesi’nin ev sahipligini yaptigi “Yol” isimli Minyatür Sergisi sanatseverlerle bulustu. Minyatür Sanatçisi Nazmi Kisioglu’nun 12 yili askin süre içinde sanat yolculugundaki gelisimi konu alan, 40 eserden olusan serginin açilisini Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken yapti.

Baskan Deniz Köken, Eyüpsultan Belediyesi Baskanlik Binasi Fuaye Alani’nda gerçeklesen açilis töreninde yaptigi konusmada sunlari söyledi: “Bu bölgede bu salonda insallah hep beraber daha güzel islere imza atacagiz. Ben istiyorum ki bu sehir kültür turizm ticareti üzerinden bir yerlere gelebilsin. Bu sehir bir sanayi sehri olmaz. Haliç Üniversitesi’de bölgemize tamamen tasindi. Haliç Havzasi üniversiteler havzasi haline geliyor. Bu üniversitelerin de bir bölümü mutlaka sanatla ilgilenecektir. Onlarla beraber bölgede çok daha farkli islere imza atacagiz. Dün geleneksel el sanatlarinin müzesi açildi Türkiye Milli Kültür Vakfiyla beraber, hemen Zal Pasa’nin girisinde yakin zamanda Sule Yüksel Senler Müzesi ve Kütüphanesi Cumhurbaskanimizin nezaretinde açilacak insallah. Biz Istiklal Harbinin 100. yili olmasi hasebiyle eski Eyüpsultan Karakolu’nu Istiklal Kütüphanesi olarak açacagiz. Yine devaminda cülus yolundan devam edip hamama geldiginizde de hamam ve türbe müzesini birlikte orada insa edecegiz. Oradan dönüp Caferpasaya gelindiginde de orayi bir açik hava fuaye alani olarak düzenleyecegiz. Zal Pasa’nin içi zaten her daim kullanilabilen bir merkez haline geldi. Eyüpsultan’i her daim ziyaret edilebilen yasayan müze ve sanat merkezleri ile donatmak istiyoruz” diye konustu.

Sertarikzade Kültür Merkezi’nde egitimler vererek Zal Mahmut Pasa Külliyesi’ndeki atölyesinde sanat yolculuguna devam eden Nazmi Kisioglu ise, Baskan Deniz Köken’e desteklerinden dolayi tesekkürlerini sunarak su açiklamalarda bulundu “Bana bu firsati verdikleri için Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’e, Kültür Müdürü Irfan Çalisan’a ve Sanat Danismani Leyla Kara hocama çok tesekkür ederim. Ayrica 14 yillik bu sanat yolculuguma dahil olan kiymetli hocalarima, sanatçi dostlarima, sanatseverlere ve ögrencilerime beni böyle bir günde yalniz birakmadiklari için ayrica tesekkür ederim. Bu yol aslinda sanata küskün oldugum bir dönemde tesadüfen tanistigim Leyla Kara ile basladi.

Ögrencisi olarak devam ettigim Sertarikzade Kültür Merkezi’nde bugün itibariyle egitmen olarak devam etmenin gururu içerisindeyim. Serginin amaci alayli olarak basladigim bu sanat yolculugunda farkli dönemlerdeki çalismalarimi ve gelisimimi gözler önüne sermek; bu vesileyle hem beni takip eden kisilere hem de ögrencilerime çok çalisarak her seyin basarilabilecegini kanitlamak. Sanat iyilestirir, sanat sosyallestirir diyerek herkesi sanat ögrenmeye davet ediyorum. Ben duygularimi düsüncelerimi minyatürlere döktüm” ifadelerini kullandi.

Serginin açilisi sonrasi, sanatçi Nazmi Kisioglu, Baskan Deniz Köken’le birlikte sergiyi gezerek çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Nazmi Kisioglu’nun 40 eserden olusan sergisi Mayis ayi boyunca sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA