DISKI Olumsuz Hava Kosullarinda Devrilen Enerji Nakil Hatlarini Onardi

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, saganak yagmur ve firtina nedeniyle devrilen enerji nakil hatlarini su kesintisi yasanmadan onardi.

DISKI Olumsuz Hava Kosullarinda Devrilen Enerji Nakil Hatlarini Onardi
DISKI Genel Müdürlügü’ne ait Yenisehir ilçesi Dökmetas Mahallesi, sinirlarinda yer alan enerji nakil hatlarinda, saganak yagmur ve olumsuz hava kosullari sebebiyle gece saatlerinde ariza meydana geldi. Aninda harekete geçen DISKI ekipleri, Dicle Barajindan kent merkezine, içme ve kullanma suyunu ileten enerji nakil hatlarinda çalisma baslatti. Ekiplerin 12 saat kesintisiz sekilde devam eden yogun çalismasi sonucu ariza kentte içme ve kullanma suyu kesintisi yasanmadan giderildi. DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, enerji nakil hatlarinda olusan arizalari yerinde inceleyerek personelden bilgi aldi. DISKI’nin, kent merkezi, ilçeler ve kirsal mahallelere içme suyu temin etmek üzere 7/24 çalisma yürüttügünü belirten Tutsi, enerji nakil hatlarinda olusan arizayi da ekiplerin aninda müdahalesiyle çözdüklerini ifade etti.

Tutsi, DISKI Genel Müdürlügünün yasanabilecek tüm olumsuz durumlara karsi hazirlikli oldugunu aktardi. Ekiplere özverili çalismalarindan dolayi tesekkür eden Tutsi, “Ariza yasanan enerji nakil hatlarimiz kent merkezine içme ve kullanma suyunu sagliyor. Enerjide yasanan aksaklik su kesintisinin yasanmasina neden oluyor. Çalisma arkadaslarimin çabasi sonucu içme suyu kesintisi yasanmadan arizayi bugün sabah 08:45 itibariyle giderdik. Yeniden kentin depolarina içme suyu akisini sagladik. DISKI Genel Müdürlügü olarak vatandaslara temel ihtiyaç olan suyu 24 saat kesintisiz saglamak için çalismalarimizi büyük bir özveriyle sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA