Çiftçilere 10 Bin Fide Ve Fidan Dagitildi

Seyhan Belediyesi, çiftçilere 10 bin fide ve fidan dagitti.

Çiftçilere 10 Bin Fide Ve Fidan Dagitildi
Dünya Çiftçiler Günü’nde de Baskan Akif Kemal Akay’in katilimiyla Yalmanli Mahallesi’ndeki çiftçilere fide, fidan ile kompost dagitim etkinligi gerçeklestirildi.

Etkinlikte Adana topak patlicani, bahçe biberi, sari süs biberi, domates gibi sebze fideleri ile kumkuat, hicaz nari ve zeytin fidani ile organik atiklarin dönüstürülmesiyle elde edilen, topragi iyilestirici özellige sahip kompost ile çiftçilere destek verildi.

Mahalle sakinlerinin sorunlarini da dinleyen Baskan Akay, kirsal kalkinmanin ve üretimin önemini vurguladi. Kirsalda yasayan vatandaslarin köyünde kalip üretime devam etmesinin hayati öneme sahip oldugunu kaydeden Baskan Akay, “Çiftçi üretirse ve ürettiginden kazanirsa, Adana ve Türkiye’de kazanir. Bu inançla Seyhan Belediyesi olarak çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Daha yasanabilir bir kent ve ülke için, birlikte çalisacagiz, birlikte üretecegiz ve hep birlikte kazanacagiz” dedi.

Kirsal Hizmetler Müdürlügünün programi kapsaminda küçük ölçekli sebze ve alternatif meyve üretimini tesvik etmek amaciyla kirsal mahallelerde bugüne dek 100 bin fide ve 25 bin fidan ücretsiz olarak çiftçilere dagitildigi belirtildi.
Kaynak: İHA