Bu Otobüste Egitim Alan Çocuklar Atik Malzemelerden Kiyafet Tasarladi

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde belediye otobüsü, çocuklar için Mobil Atik Getirme ve Egitim Merkezine (EKOBÜS) dönüstürüldü. Sifir atik konusunda egitim alan ögrenciler, atik malzemelerden kostüm yapip defilede boy gösterdi.

Bu Otobüste Egitim Alan Çocuklar Atik Malzemelerden Kiyafet Tasarladi
Çayirova Belediyesi, çocuklari çevre konusunda bilinçlendirmek ve egitmek için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Çevre konusunda farkindalik olusturmak ve bilinçli nesiller yetistirmek adina belediye otobüsü, Mobil Atik Getirme ve Egitim Merkezine (EKOBÜS) dönüstürüldü. Içinde sifir atik ürünleri, belediye çalismalarini gösteren TV ve mini bir müze bulunan otobüs, okullari gezerek ögrencilere sifir atik konusunda egitimler veriyor.

Çevre egitimi konusunda egitim alan ilkokul ögrencileri için eglenceli bir etkinlik düzenlendi.

Atik malzemelerden tasarladiklari kiyafetleri defilede sergileyen ögrenciler, büyük alkis aldi. Defile, renkli görüntülere sahne oldu.

Ögrencileri bilinçlendirmek için egitimlere devam edeceklerini söyleyen Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, "Gelecek nesillere birakilacak en büyük miras temiz çevredir. Dogaya dost ve bilinçli nesiller yetistirmek adina belediye otobüsümüzü Mobil Atik Getirme ve Egitim Merkezine dönüstürdük. Ilçemizdeki tüm okullarimizi gezerek sifir atik egitimi veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA