Bayramda 3 Ilde Elektrik Tüketimi Yüzde 6,6 Düstü

Ramazan Bayrami’nda ÇEDAS’in elektrik dagitim hizmeti verdigi Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik tüketimi geçen yila göre yüzde 6,6 düsüs gösterdi.

Bayramda 3 Ilde Elektrik Tüketimi Yüzde 6,6 Düstü
Sivas, Tokat ve Yozgat’taki elektrik tüketiminde geçen yilin bayram dönemine göre düsüs yasandi. Üç ilde yaklasik 1 milyondan fazla aboneye elektrik dagitim hizmeti sunan Çamlibel Elektrik Dagitim A.S.’nin (ÇEDAS) verilerine göre; geçen yil kutlanan Ramazan Bayrami’nda 26 bin 80 MWh olan elektrik tüketimi, bu yil yüzde 6,6’lik düsüs ile 24 bin 362 MWh seviyesinde gerçeklesti. Pandemi tedbirlerinin kalkmasi nedeniyle herhangi bir kisitlama olmamasina karsin, hava sicakliklarinin mevsim normallerinde seyretmesi, küçük isletmeler ve yüksek elektrik tüketimine sahip tesislerin bayram boyunca kapali olmasi bu düsüste etkili oldu.

Yilin en düsük tüketim rakami görüldü

Bölgede, 1 Mayis Pazar gününe denk gelen arife günü bayram hazirliklarinin da etkisi ile bölgede elektrik tüketimi yüksek seyrederken, bayramin ikinci günü ise yilin en düsük tüketim rakami görüldü.

3 Mayis Sali günü üç ildeki toplam elektrik tüketim 5 bin 844 MWh ile 2022 yilinin en düsük seviyesine geriledi.

"Sahadaki ekip sayisi yüzde 40 arttirildi"

ÇEDAS Genel Müdürü Niyazi Kivilcim, bayramda kesintisiz enerji hizmeti sunmak için önleyici tedbirler aldiklarini dile getirerek, “Bayram tatili boyunca yatirim kaynakli tüm planli kesintileri iptal ettik ve muhtemel arizalara hizla müdahale edebilmek için sahadaki ekiplerimizin sayisini yüzde 40 artirdik. 3 nöbetçi mühendis, 121 saha personeliyle birlikte beraber toplam 124 kisilik ekibimiz sahada gece gündüz görevlerinin basindaydi. Özellikle Sivas ilimizin Kelkit Vadisi olarak bilinen Susehri-Koyulhisar-Akincilar ve Gölova ilçeleri, Zara, Gürün, Kangal ilçeleri, Tokat ilinde Niksar, Erbaa ilçeleri, Yozgat ilinde Bogazliyan, Yerköy ve Akdagmadeni ilçelerinde bayram dolayisiyla nüfus artisi bekledigimiz için bu bölgelere yönelik bakim ve onarim çalismalarina agirlik verdik. Uzun bir aradan sonra bayram nedeniyle köylerine dönen yurtdisinda yasayan vatandaslarimizin enerji konusunda sikinti yasamamasi için kesme-baglama ekiplerimiz hazir durumda bekletildi. Ekiplerimizin gösterdigi özverili performans ile hizmet bölgemizde basarili bir performans gösterdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA