Akdeniz Belediyesi, Çiftçilere Verimli Gübre Kullanimi Semineri Baslatiyor

Akdeniz Belediyesi; ilçe sinirlarinda üretim yapan çiftçilere sagladigi ücretsiz gübre desteginden sonra gübrenin zamaninda, verimli ve etkin kullanim yöntemlerinin anlatilacagi bilinçlendirme seminerleri baslatiyor.

Akdeniz Belediyesi, Çiftçilere Verimli Gübre Kullanimi Semineri Baslatiyor
Akdeniz’de tarimsal üretime ve kalkinmaya destek vermek amaciyla yerel çiftçilere ücretsiz gübre destegi verilmesini kararlastiran Akdeniz Belediyesi, bu kez de gübre destegi saglanacak üreticilere, verimli ve etkin gübre kullanim yöntemleri ve bilinçli gübre kullaniminin üretimi nasil arttirdiginin uzmanlarca anlatilacagi bilinçlendirme semineri düzenliyor.

Uzmanlar, yerel üreticilere sunum yapacak

Akdeniz Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügünün düzenledigi ve Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügünden Ziraat Mühendisleri Rasim Arslan ile Ali Yilmaz’in üreticilere verecegi seminerler dizisinin ilki, yarin Esenli Mahallesi muhtarliginda düzenlenecek. Seminerlerin ikincisi de yogun tarimsal üretimin yapildigi Adanaliogu Mahallesinde 18 Mayis 2022 Çarsamba günü organize edilecek. Mahalleli birçok üreticinin katiliminin beklendigi seminere, tüm yöre çiftçileri de davet edildi.

Akdeniz Belediye Meclisinin, geçen mart ayinda düzenledigi toplantida, üst siniri toplamda 500 bin TL olmak üzere Akdenizli çiftçilere gübre yardimi yapilmasi, meclis üyelerinin oy birligiyle karara baglanmisti. Karari degerlendiren Belediye Baskani Mustafa Gültak, “Kirsal mahalle statüsünde olmasi, ÇKS belgesi bulunmasi, tarim disi geliri olmamasi gibi belli kriterler üzerinden çiftçilerimiz belediyemize basvuruda bulunabilir. Seralar hariç, üst siniri 5 dönüm ve alti arazi sahiplerine verilmek üzere belediyemizce üst siniri toplamda 500 bin TL olmak üzere meclisimizde gübre yardimi yapilmasinin kabulüne karar verildi.

Çiftçilerimiz ile ilgili alinan bu önemli karar nedeniyle tüm meclis üyelerimize tesekkür ediyorum” demisti.
Kaynak: İHA