'Yasar Kemal Ile Çukurova'dan Dünden Yarina' Etkinlikleri Sona Erdi

Adana Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi-Altin Koza ve Yasar Kemal Vakfi’nin birlikte düzenledigi “Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” etkinlikleri sona erdi.

'Yasar Kemal Ile Çukurova'dan Dünden Yarina' Etkinlikleri Sona Erdi
15 Mart’ta Feridun Andaç’in moderatörlügünü üstlendigi; Buket Uzuner, Latife Tekin ve Cihan Erdönmez’in konusmaci olarak katildigi “Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” baslikli panelle baslayan etkinlikler; sertifika töreni, sergi açilisi ve Kardes Türküler Konseri ile tamamlandi.

Kapanis günü etkinliklerinin ilki Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapilan sertifika töreni oldu. 15 Mart’tan bu yana Adana Büyüksehir Belediyesi Ince Memed Kütüphanesi, Konservatuari ve Gençlik Merkezi’nde devam eden kisa film, fotograf, drama, resim ve grafik tasarimi atölyelerine katilan gençlerin sertifika töreni genis katilim ile gerçeklesti. Tören öncesinde, fotograf atölyesinin ile resim atölyesinin hazirladigi sunumlar ve kisa film atölyesinin çektigi “Agacin Gölgesinde” isimli kisa filmin gösterimi yapildi. Proje kapsaminda, özel gösterim bölümünde ögrencilerin çektigi “Efsanenin Izinde” kisa filmi izleyicilerle bulustu. Yasar Kemal Vakfi Baskani Ayse Semiha Baban’in da katildigi törende, atölyelere katilan gençlere sertifikalari egitmenleri tarafindan verildi.

Sertifika töreninin ardindan fotograf atölyesi, grafik tasarim atölyesi ve resim atölyesine katilan ögrencilerin eserlerinden hazirlanan serginin açilisi yapildi.

“Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” etkinlikleri, ayni gün aksam saat 20.00’de Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen Kardes Türküler konseri ile sona erdi. Kardes Türküler’in Yasar Kemal için hazirladigi 90 dakikalik “Bin Bir Çiçekli Bahçe” konserinde bozlaklar, stranlar, halaylar, horonlar, sarkilar yer alirken, büyük ustanin kaleminden örnek anlatilarla Yasar Kemal anildi.
Kaynak: İHA