Selanik'ten Samsun'a Yolculuk Açiklamasi 'Ata Topragi' Son Duraga Yaklasti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinden alinarak yola çikan toprak ve Türk bayragi, son duraga yaklasti. Samsun Atakum’a son 150 kilometre kala Sinop’ta karsilanan soydas bisiklet sporculari, 17 Mayis sabahi emanetleri teslim edecek.

Selanik'ten Samsun'a Yolculuk Açiklamasi 'Ata Topragi' Son Duraga Yaklasti
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Robis Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi’nin (ROBIS) 4 üyesi, Atatürk’ün Selanik’teki evinden alinan toprak ve Türk bayragi ile Ipsala Sinir Kapisi’ndan geçerek Tekirdag, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Kastamonu’nun ardindan Sinop’a ulasti. Bin 350 kilometrelik uzun yolculuklarinda sporcular ve beraberindeki emanetler, son duraga 150 kilometre kala Sinop’ta Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Hakan Sönmez ile Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Dernegi Baskani Kenan Aral tarafindan karsilandi.

ROBIS Spor Kulübü Baskani Latif Mehmet, “Yolun çogunu bitirdik, daha iki günümüz var. Onu da bitirdik mi o zaman duygularimiz disari çikacak. Yolda devam ediyoruz ve hala önümüzdeki günü düsünüyoruz. Bugün erken geldik, Sinop’u merak ediyorduk, Insallah Sinop’u da görmüs olacagiz” seklinde konustu.

ROBIS Spor Kulübü üyesi Sükrü Mehmetçik, “Günler azaldikça heyecanimiz dorukta. Hakikaten heyecanimiz çok büyük. Yorgunlugumuzu bir nevi azalttik diyebilirim. Fazlasiyla begendik, doga deniz mükemmel” dedi.

ROBIS Spor Kulübü üyesi Ali Kayrak, hep Karadeniz bölgesini gezmek istedigini, bu etkinlik sayesinde bunu da gerçeklestirdigini ifade etti.

Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Hakan Sönmez, “Yunanistan’dan gelen soydaslarimizi karsilamaktan Sinop Belediyesi ve Sinop halki olarak çok mutluyuz. Belediye Baskanimiz Baris Ayhan suan Ankara’da isi nedeniyle burada olamadi, onun da çok çok selamlari var arkadaslarimiza. Birazdan otele geçecekler, sonra gece boyunca beraber olacagiz. Dinlenirler, sohbet ederiz. Yarin sabah kahvaltidan sonra arkadaslarimizi ugurlayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA