Sanliurfa'da Mide Bulandiran Olaya Sorusturma

Sanliurfa’da tezgahtan yere dökülen isotu toplayarak yeniden satisa sunan esnafa para cezasi uygulandi, biber zabita ekiplerince imha edildi.

Sanliurfa'da Mide Bulandiran Olaya Sorusturma
Sanliurfa’da bir isyerinde yere dökülen isotlarin esnaf tarafindan toplanarak tezgaha konulup satisa sunulmasi zabita ekiplerini harekete geçirdi. Görüntülerden isyerini belirleyen ekipler, isota el koyup imha etti, esnafa ceza kesti. Konu ile ilgili Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, “Açiksu Caddesi’nde biber ve baharat satisi yapan is yerine dün zabita daire baskanligimiz, 5326 sayili Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinden idari yaptirim tutanagi düzenledi.

Is yerinin kisa süreli faaliyetten men edilmesi için büyüksehir belediyesi encümeni tarafindan karar çikartilacak. Ayrica dün zabita daire baskanligimiza bagli ekipler ile Haliliye Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, is yerindeki biberlere el koyarak imha etti. Zabita Daire Baskanimiz, Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Gida Kontrol Sube Müdürlügünü bilgilendirdi. Gida kontrol sube müdürlügü tarafindan is yeri hakkinda yasal islem baslatilacak” denildi.

Sanliurfa Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ise konuyla ilgili sorusturma baslatti. Is yeri sahibine hijyen kurallarina uymadigi için 8 bin 500 lira cezai islem uygulandigi, ayrica dükkandaki ürünlerden alinan numunelerin analiz sonucuna göre islem bildirildi.

Kaynak: İHA