Sancaktepe'de Ikinci Kez Araci Kundaklanan Sahis Konustu Açiklamasi 'Can Güvenligimiz Yok'

Sancaktepe’de ikinci kez otomobili kundaklanan sahis, “1 sene önce de ayni olay olmustu, 4 sene ceza almisti. Tedirgin oluyoruz, can güvenligimiz yok. Evin önüne kadar gelip araci bu halde getiren bir insan gelir evi de atese verir” dedi.

Sancaktepe'de Ikinci Kez Araci Kundaklanan Sahis Konustu Açiklamasi 'Can Güvenligimiz Yok'


Olay, Sancaktepe Akpinar Mahallesinde geçtigimiz gün gece saatlerinde meydana geldi. Park halindeki aracin yanina gelen bir sahis, çevreyi kontrol ettikten sonra yakit dökerek otomobili atese verdi. Araç alevlere teslim olurken süpheli ise olay yerinden kaçti. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, otomobilin kundaklandigini tespit ederek süpheliyi yakalamak için çalisma baslatti. Süpheli K.B. ayni gün düzenlenen operasyonla Ümraniye’de yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden K.B., araci kundaklanan T.B. ile aralarinda eski bir alacak verecek meselesi yüzünden uzun süredir husumet bulundugunu ve bu sebeple olayi gerçeklestirdigini söyledi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelinin serbest kaldigi ögrenildi.

“1 sene önce de arabami kundaklamisti”

Araci kundaklanan Tarik Buzat, “Gece saat 02.00 siralarinda gürültüye uyandim. Asagi indigimde aracim yaniyordu. Kendim suyla söndürdüm, mahalleli de yardim etti. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Bu sahis 1 sene önce ayni olayi tekrar yapmisti ve 4 sene ceza almisti. Ben hakime, ‘Ikinci arabami yakmamasinin garantisini kim verebilir bana?’ diye sordum. Onun babasi benim biraderim olur, biz sineye çektik” dedi.



“Tedirginiz, can güvenligimiz yok”

Ikinci kez arabasinin kundaklandigini anlatan Buzat, “Tedirgin oluyoruz, can güvenligimiz yok. Ne yapayim simdi, ben de gidip onun arabasini mi yakayim? Evin önüne kadar gelip araci bu halde getiren bir insan gelir evi de atese verir. Araba tam evin önündeydi, müdahale etmesek ev tutusacakti. Benim can güvenligim yok” diye konustu.

Kaynak: İHA