Samsun'da Gençlik Haftasi Kutlanmaya Basladi

21 Mayis tarihleri arasinda kutlanan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi kutlamalari, Samsun Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na resmi çelenk sunum programiyla basladi.

Samsun'da Gençlik Haftasi Kutlanmaya Basladi


Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ve 15-21 Mayis Gençlik Haftasi nedeniyle tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu törende Atatürk Aniti’na çelenk koydu. Saygi durusunda bulunuldu, ardindan Istiklal Marsi okundu. Geçen yil pandemiden dolayi dijital ortamda kutlanan Gençlik Haftasi bu sene ise birbirinden farkli etkinliklerle kutlanacak.

“Mayis ayi boyunca meydanlarda olacagiz”

Çelenk koyma töreninde konusma yapan Ismail Hakki Kasapoglu “Millî mücadelemizin baslangicinin sembolü olan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaslarinin103 yil önce Samsuna çiktigi 19 Mayis tarihini ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’,15-21 Mayis tarihleri arasinda yer alan haftayi da ‘Gençlik Haftasi’ olarak coskuyla kutluyoruz. Samsun bu anlamda çok farkli bir yere sahip. Mesalenin yakildigi ilk adimin atildigi topraklar tam da burasi. Bu vesileyle gençlik haftasini en güzel sekilde kutlamak için sporcularimizla gönüllü gençlerimizle ve yurtlarimizda kalan ögrencilerimizle dolu dolu bir bayram haftasina basladik. Samsun Gençlik ve Spor II Müdürlügü olarak Valiligimizin önderliginde 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami" kutlamalarimizi mayis ayinin tamamina yaymis oldugumuz etkinliklerle kutlamaktayiz. 19 Mayis Geleneksel Spor Senlikleri, sosyal medyadan sosyal meydana etkinlikleri, tiyatro gösterileri, Off Road yarislari, yamaç parasütü pilotlarimizin gösterileri, Paramotor gösterileri, havacilik okullarimizin hava gösterileri, halk oyunlari gösterileri, engeli asan sporcularimizin bahar senlikleri, Flyboard gösterileri, 1919 metrelik bayragimizla bayrak yürüyüsü, fener alayi ve gençlik festivali yürüyüsü, 19 Mayis’a özel konserler, sergiler... ve bu basliklar altinda yapilacak birçok geleneksel, sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz ile mayis ayi boyunca sahalarda ve meydanlarda olacagiz” dedi.

Çelenk koyma töreni toplu fotograf ile son buldu.
Kaynak: İHA