Profesör Ve Ögrencileri Daldi, Denizden Takim Halinde Iç Çamasiri Bile Çikti

Antalya’da sualti arastirmalariyla taninmis profesör Mehmet Gökoglu, ögrencileriyle birlikte dünyaca ünlü sahilde denize dalarak çöp topladi. Denizden çikan pet sise, kitap, demir, cam kiriklarinin yani sira iç çamasiri takimi ve Hidirellez’de vatandaslarin attigi ilginç dilek mesajlari yer aldi.

Profesör Ve Ögrencileri Daldi, Denizden Takim Halinde Iç Çamasiri Bile Çikti
Akdeniz Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinin toplumsal duyarliligi arttirmak için ‘Temiz deniz, temiz nefes’ projesi çerçevesinde denize çöp toplamak için daldi. Ögrencileriyle birlikte dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nin 400 metre açigina giderek 22 metre derinlige dalan Prof. Dr. Gökoglu, yaklasik 1 saatlik dalista dipten kilolarca çöp çikardi. Çuvallara doldurulan çöpler arasinda, kirik cam siseleri, alkol kutulari, çapa, pet siseler, iç çamasiri, çorap, kitap ve bunlarin disinda Hidirellez’de denize sabah erken saatlerde atilan dilek mesajlari yer aldi.

“Arabami yenilemek nasip olsun”

Vatandaslarin dileklerini kagitlara yazip attigi dilek mesajlarinda, “Arabami yenilemek nasip olsun, ‘Cemre’nin uyku sorunu düzelsin’, Isyerim ve huzurum daim olsun” yer alirken, bazilarinda da markasi yazili otomobil resmi, dolar ve kalp isareti oldugu görüldü.



“Takim halinde çamasir bile var”

Çikan çöplere tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Gökoglu, “Takim halinde çamasir bile var. Çok sayida degisik malzeme çikti. Yani bunlarin denizde ne isi var. Karayi kirletirsek onlar akarsulara, akarsular da denize bütün çöpleri tasiyor. Denizler çöplük degil, sonuçta orada da bir yasam var. Her seyden önce gelecegimizi kirletiyoruz” dedi.



“Bu kirlilik bizlerin temizlemesiyle bitmez”

Yaptiklari dalisin toplumsal duyarlilik projesinin bir parçasi oldugunu belirten ögrencilerden Mehmet Alagöz 22, “Halkimiza denizin güzelliginden yararlanan insanlara denizin güzel görünen kisminin yaninda altindaki insanlarin sebep oldugu pisligi gün yüzüne çikartarak farkindalik olusturmak. Elimizden geldigince her dalisimizda çöpleri çikartmaya çalisiyoruz fakat bu kirlilik maalesef bizlerin temizlemesiyle bitecek bir kirlilik degil. Bunu önlemenin tek yolu var. O da insanoglunun dogaya karsi bilinçli bir sekilde hareket edip, çöplerini dogaya degil çöpe atmasi” diye konustu.

Kaynak: İHA