Kayseri'de Gençlik Haftasi Etkinlikleri Basladi

Kayseri’de 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni da içerisinde yer aldigi 15-21 Mayis Gençlik Haftasi etkinlikleri çelenk sunumu ile basladi. Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, “Gençlerimizin istiklalden istikbale giden kurtulus mücadelesini anlamalari için çalisiyoruz ”dedi.

Kayseri'de Gençlik Haftasi Etkinlikleri Basladi
Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen törene; Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, kurum çalisanlari, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslari katildi.

Çelenk sunumu öncesinde çesitli yöresel halkoyunu gösterileri düzenlendi.

Çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla tören sonra erdi. Tören sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi; “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Gençlik Haftasi 103’üncü yili etkinliklerini bugün baslatiyoruz. Istiklalden Istikbale giden kurtulus mücadelesinin en önemli çikis noktalarindan birisi olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisini 103’üncü yil dönümü. Bizler de Gençlik ve Spor Bakanligi ve Gençlik Spor Il Müdürlükleri olarak illerimizde gerçekten dolu dolu programlar yapiyoruz. Istiklalden istikbale giden bu yolda gençlerimizin hem o süreci daha iyi tanimalari hem de günümüz dünyasinda da bu algiyi ve yapilan bu çalismalari çok daha iyi yansitabilmek içinde bizler de il müdürlükleri olarak çalisiyoruz ve bunlari ortaya koyuyoruz. Insallah bundan sonrasinda da ortaya konulan istiklal mücadelesinin gençlerimize çok daha iyi yansitilabilme ve bunu çesitli programlarla ortaya koyabilmenin insallah hazzini yasayacagiz. Çesitli programlar ve faaliyetler yapiyoruz ama gençlerimizin özellikle programlar disinda da yapilan faaliyetleri, etkinlikleri ayni zamanda hareketliligi ortaya koyacak bir takim günümüz toplumunun olusturdugu dezavantajlari da bu vesilelerle hareket kazandiran bir takim uygulamalarla da harekete geçiriyoruz. 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramimizin 103’üncü yili herkese kutlu olsun. Bu haftayi dolu dolu sportif etkinliklerle ve gençlik faaliyetleriyle geçirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA