Evlat Nöbetindeki Baba Ömer Özkan Açiklamasi 'Kizim Seni Bu Devletin Parasiyla Okuttum, Dön Gel'

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla kaçirilarak daga götürülen ailelerin HDP Diyarbakir il binasi önündeki evlat nöbeti 986’inci gününde devam ediyor.

Evlat Nöbetindeki Baba Ömer Özkan Açiklamasi 'Kizim Seni Bu Devletin Parasiyla Okuttum, Dön Gel'
Çocuklarinin bölücü terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemi 986’inci gününde de devam ediyor.

“3 dönemdir buraya geliyorum”

Hatay’in Antakya ilçesinden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde kizi Esra Özkan için eylemi sürdüren baba Ömer Özkan, 8 sene önce de HDP binasina geldigini animsatarak, belediye önünde çadir kurduklarini hatirlatti. O çadira da katildigini aktaran baba Özkan, “Agabeyi iki dönemdir buraya geliyor. Bende bugün yine kizim için geldim. Kizim, ben seni bu devletin parasiyla okuttum, bu yasa getirdim. Benim kafamda saç kalmadi, annen hasta. Kizim ne olur sesimizi duy, sesine hasret kaldik. Benim çocugum için tek degil, bütün anne, babalarin çocuklarini, daga giden herkesin çocuklarinin dönmesini istiyorum. Herkese çagrim sudur, hepsi buraya gelsin. 3 dönemdir buraya geliyorum. 13 dönemde olsa yine gelirim. Bütün ailelerde bizim gibi sagduyulu olup gelsinler” dedi.



“3 engelli çocugumu birakip geliyorum”

2010 yilinda kaçirilan oglu Mahmut için nöbete devam eden anne Bedriye Uslu, kis ayindan beridir evlat nöbetini sürdürdügünü söyledi.

Uslu, “Daha önce gelsem oglumu orada öldürürler diye korkup gelmiyordum. Hiç haber alamdim. Ölü müdür, sag midir bilmiyorum. 3 engelli çocugumu birakip ara ara geliyorum. Evladim, evine dön, devlet sana zarar vermeyecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA