Çetinkaya Açiklamasi 'Kahramanmaras'in Ekili Arazileri Artti'

Kahramanmaras Ziraat Odasi Baskani Çetinkaya, “Verilen desteklerle birlikte ekili arazilerin orani artti. Bir metrekare arazimiz bos kalmiyor” dedi.

Çetinkaya Açiklamasi 'Kahramanmaras'in Ekili Arazileri Artti'
Dulkadiroglu ilçesindeki tarim arazilerine giderek çiftçilerin gününü kutlayan Çetinkaya, “Cografyamiz çok genis. Çiftçimiz arazilerde yogun sekilde çalisiyor. Haziran ayi itibariyle bugday hasadinin baslayacak. Ekim alanlarinda ise artis yasandi. Bugdayin Haziran ayinin basi gibi hasadi baslanacak ve rekoltenin ve verimin iyi olmasini, girdi maliyetlerinden ciddi anlamda ezilen çiftçimizin bugday ve arpa fiyatlari yüksek olmasi beklentilerimiz arasindadir. Gidaya olan ihtiyacimizin ön planda oldugu bu dönemde Kahramanmaras’taki tarim arazilerinin bos kalmamasi ve tüm yerlerin ekilmesi tesviklerin artmasiyla beraber ekim sahalarimiz biraz daha gelisti. Bir metrekare arazimiz bos kalmiyor. Çiftçilerimiz de bu konuda duyarlilar. Bu çerçevede çiftçilerimizin günlerini kutluyorum” diye konustu.

Tarim alanlari bakimindan önemli bir konumda yer alan Kahramanmaras’ta sekerpancari, nohut, mercimek, fasulye, biber ve pamuk gibi birçok ürün çiftçilerce yetistiriliyor. Ekonomiye katki saglayan ürünlerin ekim alanlarinda ise verilen tesviklerle beraber artis saglandi. Kentte 375 bin 309 hektar tarim alani bulunurken, tarim arazilerinin yüzde 74’ünü tarla, kalan kismi ise meyve ve sebze arazisi olarak kullaniliyor. Daginik bir araziye sahip olan kentte ekim alanlari yüzde 80’lere ulasti.
Kaynak: İHA