26. Uluslararasi Bilim Ve Gençlik Haftasi Basliyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bu yil düzenleyecegi Uluslararasi Bilim ve Gençlik Haftasi Bahar Senlikleri, Farabi VIII. Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari etkinligi ile birlikte 16 Mayis Pazartesi günü basliyor.

Farabi Kampüsü Spor Salonu önünden baslayacak olan bahar senlikleri kortej yürüyüsüne uluslararasi ögrenciler geleneksel kiyafetleriyle katilacak, halkoyunlari ekibi ve tüm ögrenci topluluklari ile Kilimli Anadolu Atatürk Lisesi Bando Ekibi de yer alacak. Ögrencilerin açmis olduklari stantlarda kendi bölümlerini, kulüplerini tanitma ve ürettikleri esyalari sergileme imkani da bulacagi senligin, halk oyunlari gösterileri, yöresel yemek ve dans gösterileri, konserler, sinema gösterileri, tiyatrolar, sanat sokagi etkinlikleri ile çok renkli geçmesi bekleniyor.

Diger yandan, Türkiye’deki teknoloji ve inovasyon alaninda paydaslar arasindaki isbirligini arttiracak faaliyetlerin islerlik kazanmasi için düzenlenen Farabi VIII. Ar-Ge ve Inovasyon Proje Pazari da bilim senligine katki sunacak. Bu baglamda, Türkiye’deki proje fikirleri ile ilgili olacak sekilde; bölgede bilgi, fikir ve görüs alisverisini saglanmasi, Ar-Ge projelerine iliskin teknolojik ve finansal isbirliklerinin olusmasina ortam hazirlanmasi ve kazanan projelere çesitli ödüllerin verilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA