19 Mayis Kutlamalarinda 'TEKNOFEST' Havasi

SAMSUN – Samsun’da düzenlenen havacilik senliginde ögrencilerin yaptigi 60 farkli modelde uçak sirasiyla gökyüzünde gösteri yapti. Düzenlenen gösteriyi Samsunlular ilgiyle takip etti.

19 Mayis Kutlamalarinda 'TEKNOFEST' Havasi
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari Samsun’da coskuyla kutlanmaya basladi.

Bu çerçevede Çobanli Iskelesi önünde toplanan Göktürk Havacilik Lisesi, Tekno Havacilik Lisesi ve Spor Kulüpleri kendilerinin üretmis oldugu uçaklari uçurdu. Havada akrobatik hareketler yapan uçaklar Samsunlularin begenisi topladi. Kimisi elektrikle, kimisi de benzinle çalisan uçaklar heyecanli anlar yasatti. Teknolojik aletlerin sergilendigi, bir adet yaris ’dron’nun gösteri yaptigi havacilik senligi kente TEKNOFEST havasi olusturdu.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, “19 Mayis kutlamalari tüm hiziyla devam ediyor. Bugün burada 19 Mayis’a TEKNOFEST temasini isleyecek bir organizasyonun içerisindeyiz. Gençlerin model uçaklara, simülasyonlara, meraklara dikkatlerini çekmek adina böyle bir tema koyduk. Ciddi anlamda TEKNOFEST yarismalarinin Samsun’da olmasi bu heyecana bir heyecan daha katiyor. 19 Mayis’i 1 günde degil mayis boyunca kutlayacagiz. Coskulu bir sekilde 19 Mayis kutlamalari devam ediyor” dedi

Göktürk Havacilik Lisesi’nde Insansiz Hava Araci Egitmeni olan Baha Alsoy, “Bugün burada ögrencilerimizin yaptigi uçaklari tanitiyoruz. Bu lisede ögrenciler IHA yapiyor. Uçurmasini ögreniyor. Onlarin egitimlerini tamamliyorlar. Bugün ki uçusum eglenceliydi. 19 Mayis’i böyle kutluyoruz ”diye konustu.

Diger IHA pilotlari ise Samsunlular yogun ilgi ile takip ettigini ve çok eglendiklerini söylediler. Etkinlik stantlardaki uçaklarin tanitimi ile devam etti.
Kaynak: İHA