Tuna Kiremitçi Açiklamasi 'Polisiye Roman Yazmak Emeklilik Hayalimdi'

12. Kocaeli Kitap Fuari’na katilan müzisyen ve yazar Tuna Kiremitçi, “Polisiye roman yazmak benim emeklilik hayalimdi, ancak pandemi sebebiyle is bulmakta zorlaninca hayalimi gerçeklestirdim” dedi.

Tuna Kiremitçi Açiklamasi 'Polisiye Roman Yazmak Emeklilik Hayalimdi'
12. Kocaeli Kitap Fuari’na katilan yazar Tuna Kiremitçi, Akçakoca Salonu’nda hayranlari ile söylesi gerçeklestirdi. ‘Perinin Ölümü’ adli yeni kitabini da tanitan Kiremitçi, "Benim ikinci polisiye romanimdir. Ilk romanim geçen yil yayinlanmis olan Mezun Cinayetleri’ydi. Beni polisiye roman yazmaya sevk eden seyler var. Farkli türlerde romanlar yazdim. 2015 yilina geldigimizde kendi kendime bir tatminsizlik hissettim ve sadece polisiye roman yazmak istedim. Çünkü gençligimden beri bir polisiye roman okuyucusu ve hayraniydim. Kendimi polisiye roman yazmaya hazir hissetmedigimden dolayi romancilik kariyerime bir nokta koydum ve polisiye romani yazmak benim için bir emeklilik hayaline dönüstü. Bir gün müzik yapamazsam ya da müzik yapmayi birakirsam Ege’nin sakin bir kasabasina yerlesip hayatimin geri kalaninda polisiye roman yazmayi düsünüyordum. Aklimda polisiye kitap yazma fikri vardi fakat kendimi yazmaya hazir hissetmiyordum, daha çok müzige, bestecilige yönelmistim ve halimden memnundum. Bir gün hepimizin malumu pandemi basladi ve her müzisyen gibi ben de issiz kaldim. O sirada arkadaslarim ‘Bak Tuna polisiye roman yazmamak için baska bahanen kalmadi’ dedi.

Pandemi sirasinda yapacak bir sey bulmakta zorlanan eski yazar ve müzisyen için çok cazip bir teklifti, ben de oturdum ve kitabimin ilk sayfasini yazmis oldum” dedi.

Kaynak: İHA