Sorgun Kitap Fuari Kapilarini Kitapseverlere Açti

Sorgun Belediyesi tarafindan bu yil 1.’si gerçeklestirilen kitap fuari açildi. 22 Mayis Pazar gününe kadar açik kalacak olan fuarda birçok ünlü yazar okurlariyla bulusacak.

Sorgun Kitap Fuari Kapilarini Kitapseverlere Açti
Sakir Efendi Kent Meydani’nda ‘Sevdamiz Kitap’ slogani ile açilan Sorgun Belediyesi Kitap Fuari’nda 75 yayinevi, 115 marka ve 55 yazar 10 gün boyunca kitapseverlerle bulusacak. Yozgat’ta ilk defa düzenlenen kitap fuarinin açilisi Yozgat Valisi Ziya Polat, Sorgun Kaymakami Halil Ibrahim Kazar, Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Öcal tarafindan yapildi. 22 Mayis Pazar aksamina kadar kapilarini ziyaretçilere açik tutacak kitap fuarinda söyleyisiler, imza günleri, paneller düzenlenecek. Fuar sabah 09.00 ile 20.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.

“Vatandasimizin kitaba olan ilgisini gördük”

Fuarin açilisina katilan Yozgat Valisi Ziya Polat, kitap okumanin önemine deginerek, “Öncelikle emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Fuar sayesinde ögrencimizin, vatandaslarimizin kitaba olan ilgisini görmüs olduk. Bu Yozgat’ta bir ilk. Ama kitap fuarlarinin Yozgat’ta daha fazla olmasi gerektigini de bize göstermis oldu. Kitap fuarimiz çok kalabalik, çocuklarimizin olmasi gereken yerdeyiz. Çocuklarimiz burada olsun, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde olsunlar. Biz çocuklarimizi sadece akademik anlamda degil, sosyal ve kültürel anlamda da yetistirmemiz lazim. Iyi insan olarak yetistirmemiz lazim onun içinde kitap okumalarini saglamamiz lazim. Aileye, devlete, millete bagli olmasi lazim. Bunlarin hepsini topladigimiz zaman topyekun egitim demektir. Hep beraber Yozgat’a bir egitim sehri hüviyetine ulastiririz. Tekrardan emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Kitap fuarini geleneksel hale getirecegiz”

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci ise, “Bu yil Sorgun’da ilkini yapiyoruz kitap fuarimizin. Burayi bölgenin en büyük kitap fuari olarak nitelendirebiliriz. 155 tane yayin evinin bulundugu ve çok sayida kitabin bulundugu bir fuar olacak. Insallah bunu geleneksel hale çevirip, Yozgat’ta Sorgun’da bu kültürü yerlestirmeye çalisacagiz. Bu fuarlarla çocuklarimizin birebir kitaplarla iç içe olacagi bir ortami kazandirmayi hedefliyoruz. Kitap fuarimiz 10 gün boyunca devam edecek. Sorgun’da kültür etkinligi noktasinda çok büyük bir etkinlik olacagi düsüncesindeyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA