Orman Isçisi Olmak Için Saniyelerle Yaristilar

Amasya Orman Bölge Müdürlügü, 202’si orman isçisi, 30’u itfaiyeci olmak üzere toplam 260 geçici personel alimi yapmayi planladi. Bunun için müracaat eden yaklasik 6 bin kisiden kurayla belirlenen katilimcilar uygulamali sinavda saniyelerle yarisip ter döktü.

Orman Isçisi Olmak Için Saniyelerle Yaristilar
Is sahibi olmayi hayal eden genç adaylar 200 metrelik parkuru en hizli kosmak için kiyasiya mücadele etti. Derecelerine göre siralanarak ise alinacak adaylar nefes nefese kalarak parkuru tamamladi. 31,12 saniyelik derecesiyle iyi bir performans gösteren Samsunlu Mustafa Köse, “Geçen sene seçilememistim. Bu defa kuradan ismim çikti. Aldigim dereceyle insallah seçilirim” dedi.

Köyünde hayvancilik yaparak geçimini saglamaya çalistigini belirten Hasan Ide ise, “Varimi, yogumu verdim. Tüm gücümle kosmaya çalistim” diye konustu.

Is arayan 23 yasindaki Emrecan Soluklu, “Bu sinava geçen sene de basvurmustum. Ama iyi kosamadim. Bekçilige de basvurdum. Hayirlisi olsun” seklinde konusurken, Trabzonlu Isa Deniz de “Orman isçisi olup vatanimizi yesillendirmek için görev yapmak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA