Modern Pazarlama'nin Yöntemleri Anlatildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasi (ÇTSO), tarafindan üyelere yönelik Modern Pazarlama ve Yöntemleri egitimi düzenlendi. Oda Konferans Salonu’nda düzenlenen egitimde, modern pazarlamanin tüm dallarina deginilerek katilimci üyeler bilgilendirildi.

Modern Pazarlama'nin Yöntemleri Anlatildi
Çerkezköy TSO, Modern Pazarlama Yöntemleri egitimini gerçeklestirdi. Konferans Salonunda düzenlenen egitimde Egitmen Ümit Erdem, modern pazarlamanin püf noktalarini, dikkat edilmesi gerekenleri anlatti.

12 ana baslikla anlatildi

Egitmen Ümit Erdem, Müsteri Analizi ve Degerlendirme, Ürün Analizi ve Degerlendirme, Rakip Analizi ve Degerlendirme, Bölge Analizi ve Degerlendirme, MAP (Master Action Plan), CFS (Müsteri Odakli Memnuniyet), "Müsteri Beklentileri, Müsteri ne ister? Neyi Algilar?, Müsteri Ihtiyaçlari, Müsteri Iliskilerinde Teknolojik Iletisim, Operasyonel CRM nedir ve Neyi Hedefler?" gibi 12 ana baslik altinda modern pazarlamanin detaylarini anlatti.

Pazarlamada sosyal medyanin önemi

Üyelerle interaktif bir sekilde egitimi sürdüren Egitmen Ümit Erdem, Pazarlamada Sosyal Medya’nin önemine de degindi. Gelisen teknoloji ile de sosyal medyanin pazarlama üzerindeki etkisinin arttigini ve çokça tercih edilen yöntemlerden biri oldugunu da dile getiren Erdem, “Iletisim kurmanin, düsünceleri, duygulari özgürce paylasmanin ve ayni zamanda pazarlamanin en popüler, en etkili yollarindan biri oldugu inkar edilemez. Isletmelerin büyüklüklerine ve faaliyet alanlarina bakilmaksizin, çesitli platformlarda etkin bir sosyal medya profiline sahip olmalarinin giderek önem kazandigini görüyoruz. Etkili bir sosyal medya pazarlamasi ve sosyal medya yönetim stratejisi müsterilerin o marka ile etkilesimlerini artirmada, markanin bilinirligini ve satis döngüsünü artirmada önemli bir rol oynar. Hem isletmeler hem de kisisel kullanicilar için önemi her geçen gün artan sosyal medya, pazarlama trendlerini büyük oranda degistirdi. Sosyal medyayi kullanmak, hedeflediginiz kitleye ulasmak için etkili yöntemlerden biri. Ilk basta ürününüze, hizmetinize veya markaniza uygun hedef kitleyi belirlemelisiniz. Daha sonra hedef kitlenize uygun filtreleme yaparak sosyal medya platformlarindan tanitim yapip reklam vererek genis kitlelere ulasabilirsiniz” dedi.

Egitim sonunda sorularini Egitmen Erdem’e ileten üyeler, gerçeklestirilen egitimden de memnun kaldiklarini belirtti.



Pazar ve rekabet analizi egitimi düzenlenecek

Üyelere dagitilan anketler dogrultusunda gelen talepler üzerine Pazar ve Rekabet Analizi egitimi gerçeklestirilecek. 25 Mayis Çarsamba günü gerçeklestirilecek olan egitimde Pazar ve Rekabet Analizinin faydalari, teknik özellikleri gibi birçok önemli konu anlatilacak. Egitime katilmak isteyen üyeler asude.celen@cerkezkoytso.org.tr adresine, isim, soy isim, firma adi bildirerek kayitlarini olusturabilecek.
Kaynak: İHA