Malkara'da 14 Mayis Çiftçiler Günü Kutlandi

Tekirdag’in Malkara ilçesinde 14 Mayis Çiftçiler Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Malkara'da 14 Mayis Çiftçiler Günü Kutlandi
Malkara Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan Atatürk Aniti önünde düzenlenen tören, Malkara Ziraat Odasi, Malkara Yagli Tohumlar Kooperatifi ve Tarim Kredi Kooperatifinin çelenklerinin sunulmasinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan basladi.

Törende konusan Malkara Ziraat Odasi Baskani Teoman Kesebir, üretimi arttiracak çarelerin bulmasi gerektigini söyledi.

Kesebir, “Kaba ve karma yem ihtiyacinin karsilanmasi tesvik edilmeli, yem fiyatlari ile süt fiyatlari arasinda uygun parite korunmali, tarimi öncelikli bir sektör olarak degerlendirecek bir tarim reformu gerçeklestirilmelidir. Tarim Bakanligi bünyesinde tarim piyasalari düzenleme ve destekleme kurumu kurulmalidir. 2006’da çikarilan tarim yasasindaki tarimsal desteklemelere ayrilan pay gayri safi milli hasilanin yüzde birden az olamaz maddesi artik uygulanmalidir. Bu topraklarin bereket ve cömertligini zenginlige dönüstürme kabiliyeti ve tecrübesi Türk çiftçisinde var, o zenginligi harekete geçirmek için beklenen tek sey dün oldugu gibi bugün de topragin yoramadigi çiftçimizi yoran tarim disi yüklerin Türk çiftçisinin omuzundan kalkmasidir. Bugün vesilesi ile bunu beklemek adim atildigini duymak, fedakar, çaliskan ve kanaatkar Türk çiftçisinin hakkidir. Tarimi güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin günesinin daha parlak, gelecege dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydinlik olacagina dair sarsilmaz inancimizi ifade ederken, bu topraklara bereket tohumlari ekmeye devam etmesi, topragin bereketinin üretime, üretimin zenginlige dönüsmesi, çiftçimizin ekerken de biçerken de yüzünün güldügü, ürününün gerçek degerini bulacagi bir gelecek dilegi ile tesekkür ediyor saygilarimi sunuyorum” dedi.

Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan hükümet alaninda organize edilen programa Malkara Kaymakami Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Baskani Ulas Yurdakul, Ziraat Odasi Baskani Mustafa Gündüz, Meclis Baskani Teoman Kesebir, belediye baskan yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri, tarim kuruslari baskanlari, siyasi parti baskan ve yöneticileri, banka müdürleri ve yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar ile çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA