Lise Ögrencileri Kurak Okul Bahçesini Yesillendirdi

Van’in Tusba ilçesine bagli Canik Çok Programli Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, daha önce kurak olan okul bahçesini sebze ve meyve bahçesine dönüstürdüler.

Lise Ögrencileri Kurak Okul Bahçesini Yesillendirdi
Daha önce kurak olan okul bahçesini verimli hale getirmek isteyen Canik Çok Programli Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, sosyal etkinlik dersini firsat bilerek okula bahçesini önce yesillendirdi. Daha sonra burada meyve dikimi yapan ögrenciler, sebze ekerek üretimin keyfini yasadi.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan okul müdürü Naim Ahmetoglu, “Sinifin dört duvardan ibaret olmadigini, egitim-ögretimin çok daha genis çapli oldugunu gösterdi ögretmen arkadaslarimiz. Ögrencilerimiz güzel etkinlikler yapiyor, bizler de destek olmaya çalisiyoruz. Güzellikler devam ediyor. ’Canik her yerde’ diyoruz” ifadelerini kullandi.

Okulun kimya ögretmeni Ozan Sagir ise amacinin ögrencilerin toprakla hasir nesir olmalarini saglamak oldugunu ifade ederek, “Bos bir arazimiz vardi ve kurakti. Simdi yemyesil oldu. Amacimiz çocuklara üretmenin keyfini yasatmak. Burada çesitli meyve agaçlarimiz var. Kayisi, kiraz, erik, badem ve ceviz agacimiz var. Ögrencilerimizle beraber yaptik ama hala eksiklerimiz var. Özellikle burada bir iki çardagimiz olsaydi; ögrenciler teneffüste yesil alanda oturup hem sohbet edebilirler hem ders çalisabilirler hem kitap okuyabilirler hem de kendi ürettikleri meyveleri yemenin de hazzini yasarlar” dedi.

Böyle bir etkinlikte yer aldiklari için mutlu olduklarini belirten ögrenciler ise okul müdürü Naim Ahmetoglu ve ögretmenleri Ozan Sagir’a tesekkür ederek, yetkililerden iki çardak talebinde bulundular.
Kaynak: İHA