Deri Sektöründe 4 Ayda 40 Milyon Dolar Ihracat

Yilin ilk dört ayinda, bir yil öncesinin ayni dönemine göre yüzde 20 artisla 40 milyon dolar ihracata imza atan deri sektörü Türkiye’nin toplam ihracarita verdigi katkiyi sürdürüyor.

Deri Sektöründe 4 Ayda 40 Milyon Dolar Ihracat
Deri sektörü 13 ülkeden 950 aliciyla Antalya’da bulusacak. Türkye Deri Konfeksiyonculari Dernegi Baskani Gürkan Gözmen, "Ihracatta pazar çesitliligine odaklandik. 13 ülkeden 950 yabanci aliciyi dört gün boyunca ülkemizde agirlayacagiz. Fuarin sektör ihracatina en az 30 milyon dolar katki saglayacagini öngörüyoruz" dedi.

Sektörün ihracat performansini degerlendiren Gözmen, "Yilin ilk dört aylik rakamlarini inceledigimizde ihracatta yüzde 20 oraninda bir artis söz konusu. Önemli olan bu artisi sürdürülebilir kilmak. Türkiye, bana göre deri kürk ve konfeksiyon sektöründe üretim potansiyeli ve kalite anlaminda dünyada ilk üçte. Yabancilar da ayni dogrultuda düsünüyor. Fuarimiz dünyanin dört bir yanindaki alicilar için gerçek bir çekim merkezi haline geldi. Klasik hale gelen defilemiz ise deri ve kürk modasina yön verir hale geldi" dedi.

Rusya-Ukrayna savasinin küresel ticareti olumsuz etkiledigini ifade eden Gözmen, "Rusya, önemli ihracat pazarlarimizin basinda geliyor. Burada önemli olan pazar çesitliligini saglamak. Bu da üreticilerimizin dünyadaki egilimleri yakindan takip etmesinden ve yurt disi fuarlara katilimdan geçiyor. Temel hedefimiz firmalarimizin daha fazla yurt disina açilmasini saglamak, finansmana daha kolay erismelerine yardimci olmak ve yeni ihracat pazarlari kesfetmelerine danismanlik saglamak. Sektörümüzün yapisal sorunlarini çözmemiz gerekiyor. Bunu basarabilirsek ülke ihracatina mevcudun iki kati katki saglariz. Bunu yapacak potansiyele ve üretim kabiliyetine sahibiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA