Biçerdöverler Davul Zurna Ile Ugurlandi

Yozgat’in Yerköy ilçesinde hasat sezonunun yaklastigi bölgelere gidecek biçerdöverler davul zurna ile ugurlandi.

Biçerdöverler Davul Zurna Ile Ugurlandi
Hasat mevsimine hazirlanan ve Türk bayraklariyla süslenen onlarca biçerdöver, konvoy esliginde korna çalarak Yerköy Tren Istasyonu’na geldi. Davul zurna esliginde karsilanan biçerdöver sahipleri, halay çekip çalisma sezonun baslamasini kutladi.

Istasyon Meydani’nda saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasindan sonra kurban kesildi.

Duanin ardindan konusma yapan Yerköy Belediye Baskani Ferhat Yilmaz, biçerdöverlerin hasat mevsiminin yaklasmasiyla birlikte farkli il ve ilçelere ugurladiklarini, 31 Mart seçimlerinde verdikleri sözlerden biri olan ’biçerdöver ugurlama ve dua" programinin ikincisini gerçeklestirdiklerini söyledi.



Biçerdöver sahiplerine hayirli hasat sezonu geçirmelerini ve bol kazanç elde etmelerini dileyen Baskan Ferhat Yilmaz, konusmasinda su ifadelere yer verdi: "Bugün buraya Yerköy ilçemizden Kirsehir’in Çiçekdagi ilçesi ve Köseli beldesinde biçerdöver isi yapan hemserilerimiz katilarak bizleri onurlandirdilar. Ilçemizin en büyük kaynagi tarimdir. Türkiye’nin birçok noktasinda ilçemizden biçerdöverler hasat yapmak için yola çikiyorlar. Biçerdöver sahiplerimizin hayirli gidip gelmelerini nasip olsun" dedi.

Biçerdöver sahibi Ecevit Ar ise 40 yildir hasat yaptiklarini ve her yil hasada Çukurova ve Güneydogu’dan basladiklarini söyledi.



Ilçede ve il genelinde onlarca biçerdöverin hasat için bugünlerde yola çiktigini ifade eden Ecevit Ar, “ Böyle bir program düzenleyip bizleri ugurladiklari için belediye baskanimiz Ferhat Yilmaz’a tesekkür ediyorum. Insallah bu hasat sezonumuzu kazasiz belasiz tamamlariz, tüm biçerdöver sahibi arkadaslarimiza bol kazançlar diliyorum." seklinde konustu.

Gerçeklesen konusmalar sonrasinda, halaylar çekilip, konserler verildi.

Kaynak: İHA