AÖS Staj Ve Uygulamali Ders Olanaklari Ile Sayili Dünya Üniversiteleri Arasinda

Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi (AÖF) Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlügü, Açikögretim Sistemi ögrencilerine sundugu pek çok olanaga staj ve uygulama derslerini de ekleyerek ögrencilerin yetkin bir egitim almasina olanak taniyor.

AÖS Staj Ve Uygulamali Ders Olanaklari Ile Sayili Dünya Üniversiteleri Arasinda
Anadolu Üniversitesi farkiyla Açikögretim Sisteminin vizyonunu gelistiren bu sistem sayesinde ögrenciler hem uygulamali derslerden hem de staj imkânlarindan aktif bir sekilde yararlanabiliyor. Uluslararasi egitim olanaklari ile Türkiye’de aktif olan 8 programda (Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakimi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel Isletmeciligi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Elektrik Enerjisi Üretim, Iletim ve Dagitimi, Laborant ve Veteriner Saglik Önlisans Programlari ve Turizm Isletmeciligi Lisans) ve Uzaktan Egitim veren 5 farkli Fen Programinda (Cografi Bilgi Sistemleri, Tibbi Laboratuvar Teknikleri, Eczane Hizmetleri, Gida Kalite Kontrolü ve Analizi, Hemsirelik-Ebelik Önlisans Programlari) staj islemleri dinamik bir ekip ve alaninda uzman ögretim elemanlari ile birlikte basarili bir sekilde yürütülüyor. Bu çerçevede Türkiye ve yurt disinda 2021 yilinda staj yapan ögrenci sayisi yaklasik 7 bin kisi olarak kayitlara geçiyor. Koordinatörlügün AÖF ögrencilerine sundugu avantajlar konusunda emek veren ögretim üyelerinin basinda ise AÖF Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Çaglarirmak Uslu yer aliyor.

Pek çok bakanlik ve ülke ile staj programlari yürüten tek üniversite: Anadolu Üniversitesi

Hayata geçirilen staj ve uygulama dersleri hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Nilgün Çaglarirmak Uslu sunlari söyledi: “Ögrencilerin aktif olarak görev aldigi stajlarda Türkiye’de Içisleri Bakanligi, Saglik Bakanligi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi bakanligi, Tarim ve Orman Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, AFAD, Kizilay, belediyeler, Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligina bagli Engelli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezleri, huzurevleri ve yerel yönetimlere ait Engelli Bakim Merkezleri ve Yasli Bakim Merkezleri, Millî Egitim Bakanligina bagli Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, sosyal yardim ve hizmet amaci güden çesitli sivil toplum kuruluslari, vakiflar ve bazi özel isletmeler ile is birligi içerisine giriliyor.”

Staj süreçlerinin uluslararasilasmasi hedefiyle yurt disinda da aktif bir sekilde çalisan Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Engelli Bakimi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel Isletmeciligi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programlarinda; ABD, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birlesik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, Ingiltere, Irak, Iran, Ispanya, Isviçre, Italya, Kahire, Kanada, Karadag, Katar, Kazakistan, Kosova, Kuzey Makedonya, Lübnan, Misir, Moldova, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sirbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Uganda ve Ürdün ve K.K.T.C. olmak üzere 38 ülkede basariyla zorunlu staj uygulamasi gerçeklestiriyor. Ilgili ülkelerde staj süreçlerinin yayginlastirilmasina iliskin kurumsal is birligi görüsmeleri ise devam ediyor.

Açikögretim ögrencilerine uygulamali derslerle kaliteli egitim sunuluyor

AÖF ögrencilerine sunulan uygulamali dersler ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Nilgün Çaglarirmak Uslu, “Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi Lisans ve Ön lisans Programlarinda Okul Öncesi Ögretmenligi, Ingilizce Ögretmenligi, Sosyal Hizmet Lisans Pogramlarinda uygulama, Çocuk Gelisimi Önlisans Pograminda ödev süreci ile Elektrik Enerjisi Üretim, Iletim ve Dagitimi Ön Lisans Programinda yüz yüze laboratuvar ortaminda gerçeklestirilen uygulama dersleri ile ögrencilerin teorik alanda almis olduklari bilgi ve becerileri pekistirilmekte. Böylece ögrencilerin çalisma hayatina iliskin donanimlarin olusturulmasi saglanmakta. Ögrenciler alan uzmanlari ve ögretim elemanlari tarafindan mesleki yeterlikler baz alinarak hazirlanan ögretim programi çerçevesinde uygulama yapiyor ve rapor hazirlayabiliyor.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA