ZIÇEV Mürüvet Özbiyik Spor Ve Etkinlik Salonu Açildi

Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi (ZIÇEV) Kayseri Subesi içerisinde yer alan Mürüvet Özbiyik Spor ve Etkinlik Salonu açildi.

ZIÇEV Mürüvet Özbiyik Spor Ve Etkinlik Salonu Açildi
Kayseri Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi’nda gerçeklestirilen açilisa, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ZIÇEV Genel Baskani Ülay Karakoç, ZIÇEV Kayseri Subesi Baskani Asuman Talaslioglu, vakif üyeleri ve davetliler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda bir konusma yapan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Kamu, Belediye ya da diger birimlerin vatandasin hayatini kolaylastirmak, vatandasa hizmet üretmek ve vatandasin ihtiyaç duydugu anda yaninda olabilmek için çalisir, hizmet üretir, proje gelistirir. Bizler de elimizden geldigince engelli kardeslerimiz içinde, engelli bireyleri olan aileleri içinde çalismalar yürütüyoruz. Beni dün yapilan sergiye davet ettiler. Dediler ki biz bir seyler yapiyoruz. El emegi ürünlerimiz var. Sergimize gelmenizi istiyoruz dediler. Bende sergiye gelecegimi söyledim ve dünde bir alisveris merkezinin zemin katinda engelli çocuklarin yapmis oldugu sergiye katildim. Karsiliksiz meccanen bir sevgi, sizin vermis oldugunu duyguyu bire bir size gönderen, hiçbir beklenti olmadan size sarilan herhalde baska bir insan yoktur. Ben herkese saglikli, sihhatli hayirli ömürler diliyorum. Bu ortaya konan isler, verilen emekler hepsi egitimcisinden, hayirseverine kadar her birinin çok büyük katkisi var. Herkesin ellerine emeklerine saglik” ifadelerini kullandi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da, “Kalben ve zihnen kötülükleri yok. Art düsünceleri yok. O kadar saf ve o kadar güzelleri ki onlari bagrimiza basmamiz lazim. Türkiye’de yüzde 10 civarinda engelli bireyler var. Eskiden engelliler pek ortaya çikmazdi. Ancak çok sükür su anda normal bireylerle iç içe el ele okullarda olsun, diger tesislerde olsun beraberiz. Hakikaten hükümetimizin saglamis oldugu çok büyük destekler var. Bugün engelli maasindan, tüm kamu kurumlarinda engel oranina göre memur olarak çalisan bir yönetmelik var. Dolayisiyla ben hükümetimize engellilere olan bu desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Ben özellikle burada Özbiyik ailesine çok tesekkür ediyorum. Her türlü hayirlarindan dolayi” dedi.

ZIÇEV Genel Baskani Ülay Karakoç ve Kayseri Subesi Baskani Asuman Talaslioglu’da ZIÇEV’de yapilan etkinlikler ve engelli bireylere verilen egitimler hakkinda bilgiler vererek, Okulun yapimini üstlenen Özbiyik ailesine tesekkür etti. Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile Mürüvet Özbiyik Spor ve Etkinlik Salonu açilirken, özel ögrenciler katilimcilara gösterilerini sundu.
Kaynak: İHA