TÜRSAB Denetim Kurulu Baskani Özden Açiklamasi 'Master Turnuvalari Turizm Çesitliligi Sagliyor'

Manavgat Masterler Dernegi’nin düzenledigi Masterler Futbol Turnuvasi Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelen 12 takimin katilimiyla Sorgun’da basladi. Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Denetim Kurulu Baskani Ahmet Özden, turizmin çesitlendirilmesi açisindan bu turnuvalarin önem tasidigini, sayisinin artirilmasi gerektigini söyledi.

TÜRSAB Denetim Kurulu Baskani Özden Açiklamasi 'Master Turnuvalari Turizm Çesitliligi Sagliyor'
Manavgat Masterler Turnuvasi, Türkiye genelinde 12 Master futbol takiminin katilimiyla Sorgun Çamligi içerisinde bulunan futbol sahasinda basladi.

Turnuvanin açilisinda konusan Manavgat Masterler Dernegi Baskani Necmettin Özaslan, Manavgat Masterler Dernegi olarak yaklasik 20 yildir faaliyetler gerçeklestirdiklerini belirterek, "Bugüne kadar muhtelif otellerimizde, muhtelif tarihlerde onlarca turnuva düzenledik. Bugün Türkiye’nin degisik yerlerinden 12 takimin katildigi bir turnuvanin açilis günündeyiz. Manavgat olarak sahamiz ve otellerimiz oldukça uygun. Genis katilimli çok sayida iddiali takimin katildigi bir turnuva. Manavgat Masterler olarak, turnuvadaki iddiamizin yaninda ev sahibi olma sorumlulugumuzu en iyi sekilde yerine getirmeye çalisacagiz. Biz belirli bir yasin üzerinde samimi olarak spor yapmaya çalisan insanlariz. Hiçbir görüse, kimseye karsi ön yargimiz yok ve herkesi kucakliyoruz. Manavgat’in özellikle futbol turizmi açisindan potansiyeli çok yüksek. Özellikle otellerimizin atil oldugu dönemlerde biz bunu harekete geçirmek ve turizme katki saglamak istiyoruz" dedi.



"Ekonomiye katki"

Kendisi de Manavgat Masterlerin bir üyesi olan TÜRSAB Denetim Kurulu Baskani Ahmet Özden, Antalya’nin Türkiye’nin turizmdeki baskenti olduguna dikkat çekerek, "Bu baskentin disariya açilan penceresi de gerek yatak kapasitesi, gerekse hizmet sektöründeki kalitesiyle Manavgat’tir. Turizm bizim için hem ilçemiz, hem ilimiz hem de ülkemiz açisindan çok önemlidir. Türkiye’nin dis ticaret açiginin yüzde 45’ini turizm kapatmaktadir. En önemli etkenlerden birisi de diger sektörlerin aksine, uçak bileti disinda turizmden elde edilen gelirin tamaminin ülke içerisinde harcanmis olmasidir. Yani turizm sadece turizmcilere degil, çok sayida sektöre ilaç olmaktadir. Turizmi çesitlendirmek adina yapilan her faaliyet büyük önem tasimaktadir. Masterlerin yapmis oldugu bu etkinlik te turizmimize sagladigi katki gibi ülkemizde ve ilçemizde hareketlilik saglamaktadir. 4 gün devam edecek bu etkinlik için ilçemize gelen bu arkadaslar, araçlarina yakit alacak, alisveris merkezlerine gidecek, tarihi ve dogal güzellikleri görecektir. Bu da ekonomiye önemli bir katki saglayacaktir. Turizmin çesitlenmesi için bu tür faaliyetlerin hep beraber kaymakamligi, belediyesi, turizmcileri birlikte artirmamiz gerekiyor" diye konustu.

4 gün sürecek olan turnuva, pazar günü yapilacak olan final karsilasmalari ve ödül töreniyle son bulacak.
Kaynak: İHA