''Tasarlayin Dokuyalim'' Yarismasinda Ön Degerlendirme Yapildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Hali Tasarimi Programi, Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) ve Hali Tasarimcilari Dernegi (HATAD) isbirligi ile düzenlenen Tasarlayin Dokuyalim VIII. Makine Halisi Tasarim Yarismasi’nin birinci jüri ön eleme degerlendirmesi gerçeklesti.

''Tasarlayin Dokuyalim'' Yarismasinda Ön Degerlendirme Yapildi
GAÜN Sporium Merkezi’nde gerçeklestirilen ön degerlendirmeye GAHIB Baskani Zeynel Abidin Kaplan, Baskan Yardimcisi Bekir Sahan, Ravanda Hali Yönetim Kurulu Üyesi Halit Uzanir, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof.Dr. Recep Yumrutas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Bünyamin Memik Üzümcü, Hali Tasarimi Programi Bölüm Baskani Doç.Dr.Nazan Avcioglu ve HATAD Baskani Selçuk Sayili katildi.

Tasarim yarismasi için elektronik ortamda ilk defa rekor katilim ile 308 basvurunun alindigini belirten GAHIB Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Hasan Aydogan,259 fiziki basvurudan 256 basvurunun degerlendirmeye hak kazandigini söyledi.

GAHIB Uzman Yardimcisi Muhammet Ali Çavus sunlari söyledi:

“Jüri degerlendirmesi sonucunda finale katilmaya hak kazanan 20 asil ve 5 yedek eser sahiplerinin 15-21 Mayis tarihleri arasinda Gaziantep’te misafir edilerek iki gün DOMOTEX Türkiye Hali ile Zemin Kaplamalari Fuarini ziyaret edecekler ve 3 günlük bir oryantasyon programina tabi tutulacak. Oryantasyon programi ile hali sektörünün yapisi, ihracat pazarlari, ürün tipleri ve üretim teknigi yönü ile genel bir bilgilendirme yapilacak. Bilgisayar ortaminda tasarimlarin dokumaya hazir hale getirilmesi konusunda HATAD Yönetim Kurulu üyesi tasarimcilarin da katilimi ile uygulamali bir egitim verilecek.”

Hali Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Nazan Avcioglu Kalebek ise konusmasinda, finalistlerin ürün türleri, üretim teknigi, tasarimin üretime hazirlanmasi gibi konularda isletme tecrübesi, fuar ziyareti ve aldiklari temel egitim ile ikinci asama için basvuru yapabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA