SGK Baskani Ceylan Açiklamasi 'Covid-19 Döneminde Saglik Harcamalarina Dolayi 18 Milyar Liralik Bir Ödeme Yaptik'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baskani Cevdet Ceylan, Covid-19 döneminde SGK’nin bütün imkanlarini Türkiye’deki kurumlarin hizmetine sunduklarini belirterek, “Bu Covid-19 dönemindeki saglik harcamalarindan dolayi 18 milyar liralik bir ödeme yaptik. Covid-19 testi, tedavi-bakim hizmetleri noktasinda gerçeklestirdik“ dedi.

SGK Baskani Ceylan Açiklamasi 'Covid-19 Döneminde Saglik Harcamalarina Dolayi 18 Milyar Liralik Bir Ödeme Yaptik'
Her yil Mayis ayinda kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftasi” bu yil 16-22 Mayis arasinda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teskilatinin bulundugu tüm il ve ilçelerde toplumda sosyal güvenlik bilincinin olusmasina yönelik etkinlikler kutlanacak. Bu çerçevede, SGK Baskani Cevdet Ceylan kurum binasi Neset Ertas Salonu’nda 16.’si kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasi boyunca yapilacak faaliyetlerin içerigini anlattigi bir basin toplantisi düzenledi.

SGK Baskani Ceylan burada yaptigi konusmasinda, SGK Haftasi’nda yapilacak faaliyetlere iliskin, “Paydaslarimizi ziyaretlerimiz, ulusal ve yerel basin kuruluslarina SGK’nin yaptiklari konusunda bilgilendirme faaliyetleri, yerel yönetimlerle is birligi halinde faaliyetler ve bunun yaninda da fedakar personelimizin moral ve motivasyonunu yükseltecek birtakim etkinlikler yaparak bir araya gelecegiz. Yine illerimizde il müdürlüklerimiz vasitasiyla çesitli paneller, oturumlar ve söylesiler gerçeklestirilecek” dedi.



“2021 yili bütçesinde 21 milyarlik bir açikla kapattik”

Kurumsal büyüklükten bahsetmek istedigini dile getiren Ceylan, “2021 yilinda 633 milyarlik bir gelir elde ettik. 654 milyarlik da bir gider gerçeklestirdik. 2021 yili bütçesinde 21 milyarlik bir açikla kapattik. Gelirlerin giderleri karsilama orani, sosyal güvenlik tarihinde en üst noktaya çikti. Yüzde 97’lere kadar ulasti gelirlerin giderleri karsilama orani” diye konustu.



“Ayda sadece 150 lira ödemek suretiyle hem kendileri hem de es ve çocuklari da saglik yardimlarina ulasabilir bir noktaya geldi”

Ceylan, Sosyal Güvenlik Reformu’ndan sonra yapilan en önemli düzenlemelerden birinin genel saglik sigortasi ile ilgili düzenleme olduguna dikkati çekerek, “Daha önce nüfusun yüzde 70’i saglik sigortasi çerçevesindeyken bu düzenlemelerden sonra su anda nüfusumuz yüzde 99,5’i genel saglik sigortasi dahiline alindi. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaslarimizla ilgili de ayda sadece 150 lira ödemek suretiyle hem kendileri hem de es ve çocuklari da saglik yardimlarina ulasabilir bir noktaya geldi” hatirlatmalarini yapti.

2021 yilinin pandeminin devam ettigi bir süreç oldugunu hatirlatan Ceylan, “Bizim halk arasinda istirahat parasi olarak adlandirilan ödemelerimizin en yogunlastigi, en arttigi dönemdi. Pandemi dönemde 7,4 milyon sigortalimiza 3,4 milyon lira kanuni adiyla Geçici Is Göremezlik Ödenegi bilinen adiyla da rapor parasi ödemis olduk” ifadelerini kullandi.

“Covid dönemindeki saglik harcamalarindan dolayi 18 milyar liralik bir ödeme yaptik”

Covid-19 döneminde SGK’nin bütün imkanlarini Türkiye’deki kurumlarin hizmetine sunduklarini dile getiren Ceylan, “Bu Covid dönemindeki saglik harcamalarindan dolayi 18 milyar liralik bir ödeme yaptik. Covid testi, tedavi-bakim hizmetleri noktasinda gerçeklestirdik. Covid-19 basladiginda en hizli aksiyon alan kurumlarin basinda geldik” ifadelerini kullandi.

“Pandemide Covid-19 sebebiyle 13 milyar liralik istirahat parasi ödedik”

Covid-19 döneminde yapilan tesvik ödemesi ve sosyal yardim yapilmasina iliskin, “Bu süreçte biz Covid-19 sebebiyle 13 milyar liralik istirahat parasi ödedik” dedi.

Kaynak: İHA