Rektör Karamustafa, Finlandiya Is Forumu Toplantisinda Kayseri'yi Ve Kayseri Üniversitesi'ni Anlatti

Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki’nin katilimi ile düzenlenen Finlandiya Is Forumu toplantisinda konusma yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, mesleki ve teknik egitim ile saglik turizmi alaninda Kayseri sehri ile Finlandiya arasinda yapilacak muhtemel isbirliklerini anlatti.

Rektör Karamustafa, Finlandiya Is Forumu Toplantisinda Kayseri'yi Ve Kayseri Üniversitesi'ni Anlatti


Kayseri Sanayi Odasi’nda düzenlenen toplantida Rektör Karamustafa, Kayseri’nin ticaret, sanayi, kültür, turizm, egitim, saglik, tabiat ve spor sehri oldugunu ifade etti.

Çok sayida medeniyete ev sahipligi yapan Kayseri’nin turizm cazibesine sahip iller arasinda olduguna vurgu yapan Rektör Karamustafa, özellikle saglik turizmi alaninda Kayseri’nin mevcut imkanlari ile sahip oldugu potansiyeli anlatti. Saglik turizmi alaninda Kayseri sehri ile Finlandiya’nin isbirligi konusunda önemli firsatlarin bulundugunu ifade eden Rektör Karamustafa, bu konuda yapilacak proje ve çalismalarla mevcut durumun en iyi sekilde kullanilabilecegini ve ileriye tasinabilecegini söyledi.



Rektör Karamustafa, “Finlandiya ile Kayseri sehrimiz sadece ticaret ve saglik turizmi alaninda degil mesleki ve teknik egitim alaninda da isbirligine gidebilir. Kayseri Üniversitemizin mesleki ve teknik yüksekögretimde önemli hedefleri bulunmakta. Üniversitemiz, mesleki egitimin endüstri ile entegrasyonu konusunda önemli projeler yürütmektedir. Finlandiya’daki üniversiteler ile Kayseri Üniversitemiz mesleki ve teknik yüksekögretimin endüstri ile entegrasyonu konusunda isbirligi yapabilir. Bu isbirligi gerek ögrenci ve ögretim elemani degisim programlari, gerekse proje gelistirne ve girisimcilere yönelik baska isbirlikleri ile gerçeklestirilebilir. Kayseri Üniversitesi olarak Finlandiya’daki üniversiteler ile isbirligine haziriz. Yeter ki bu konuda birlikte projeler gelistirilsin, bu konuda bugün açilisini yaptigimiz Finlandiya’nin Kayseri Fahri Konsolosluguna da önemli görevler düsmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA