Nusaybin'de Tarihi Mekanlar Aydinlatildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde UNESCO Geçici Kabul Listesi’nde yer alan Zeynel Abidin Camii ile Mor Yakup Kilisesi, Depsas Enerji tarafindan aydinlatildi.

Nusaybin'de Tarihi Mekanlar Aydinlatildi
Zeynel Abidin Camii avlusunda düzenlenen açilis programinda konusan Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas, Mardin’in bir kültür sehri ve medeniyet kesisim noktasi, yillarca Artuklulara baskentlik yapmis bir kent oldugunu söyledi.

Mardin’de vali ve büyüksehir belediye baskanvekilligi yapmanin onurunu yasadigini belirten Demirtas, Büyüksehir Belediyesi olarak Nusaybin ve diger 9 ilçede çok güzel hizmetlere imza attiklarini kaydetti.

Vali Demirtas, “Sunu ifade edeyim, Mardin bir tarim kenti, bir ticaret kenti, bir turizm kentidir. Bu kentin özellikle turizmini ilgilendiren çok önemli bir yeri açiyoruz. Bu kadar güzel bir hizmete vesile olduklari için Depsas Enerji’ye çok tesekkür ediyorum. Proje içerisinde hem kilise hem cami var. Dünyanin hiçbir yerinde bunun örnegini göremezsiniz. Huzur içerisinde yasamislar, herkes kendi ibadetine gitmis. Bin yildan beridir bu hizmet bu sekilde yerine getirilmistir. Sunu özellikle ifade etmek istiyorum ki biz Mardin’in her yerinde hakikaten tarihi eserlerimizi daha güzel bir sekilde restore etmek için ciddi bir çaba gösteriyoruz. Ayni seyi Nusaybin’de de yapiyoruz. Bir yanda tarihi eserleri restore ediyoruz, diger yanda sokak sagliklastirma yapiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin himayelerinde Allah kismet ederse Mardin’i çok güzel bir kent haline getirecegiz. Bu eserin bu hale gelmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Kilise ile caminin bir arada yasayabildigi, huzurun, hosgörünün, saygi ve sevginin en güzel sembolize edildigi bir ani yasiyoruz”

Programda konusan Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Ercan Kayabasi ise, Mardin’in medeniyetlerin besigi, turizmin kalbi olmaya aday oldugunu belirtti.

Bu sehrin en önemli ve güzide ilçelerinden birinin Nusaybin oldugunu kaydeden Kayabasi, “Nusaybin ilçemiz Zeynel Abidin Camii, Mor Yakup Kilisesi, Mor Evgin Kilisesi, Beyazsu ve Girnava’siyla doga ve tarihi güzelliklerin barindigi, huzur ve barisin baskentidir. Açilisini yaptigimiz kilise ile caminin bir arada yasayabildigi, huzurun, hosgörünün, saygi ve sevginin en güzel sembolize edildigi bir ani yasiyoruz. Bu güzel mekânlarin aydinlatilmasi projesine destek veren herkese sükranlarimizi sunuyorum” seklinde konustu.

Depsas Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel de, hizmet bölgelerinde egitime, kültüre ve sosyal hayata katki sunmak için sürekli çalistiklarini ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Yaptiklari çalismanin Mardin ve Nusaybin’in turizm ve ekonomisine büyük katki yapacagini düsündügünü ifade eden Karagüzel, “Mardin denilince aklimiza hosgörü, medeniyetin bulusmasi ve Mezopotamya’nin bereketi geliyor. Mardin denince aklimiza zengin tarihi dokusu, farkli kültürel inançlarin bir arada yasadigi kadim bir sehir geliyor. Böyle kadim sehirde böyle bir projeye katki sunmaktan dolayi çok mutluyuz. Aydinlatma açilisini yaptigimiz Kültür ve Inanç Parki içerisindeki Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi, UNESCO’nun Dünya Mirasi Geçici Kabul Listesi’nde yer alan iki yapidir. Bu yapilarin tanitilmasinin yani sira ilçenin turizmi, dolayisiyla da ekonomisine büyük katkisi olacagini düsünüyoruz. Depsas Enerji olarak her zaman bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile hizmet bölgemizde projelerimize devam edecegiz. Inanç ve Kültür Parki gibi proje içerisinde yer almaktan dolayi büyük bir gurur yasiyoruz” dedi.

Konusmalardan sonra Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas, Depsas Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel’e tesekkür plaketi verdi. Daha sonra Vali Demirtas, Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskancekili Ercan Kayabasi, Depsas Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Il Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkis Bastürk, Il Müftüsü Ali Hayri Çelik, Mardin Süryani Metropoliti Saliba Özmen, kamu kurum ve kurulus yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri tarafindan açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA