Kanseri Yendi, Ara Verdigi Halk Danslarina Yeniden Basladi

Izmir’de pandeminin ilk günlerinde meme kanseri tanisi alip tutkuyla bagli oldugu halk danslari çalismalarini birakmak zorunda kalan bir çocuk annesi Neslihan Ergin, tedavisinin ardindan iyileserek eski günlerine geri döndü. Tekrar folklor ekibinde yerini alan Ergin,“Pandemiyle birlikte benim de tedavilerim bitti. Kanser geldigi gibi giderken yasaklar da kalkti ve yeniden dansa basladim. Ben bugünün gelecegine inandim, sizler de inanin” diyerek hastalara mesaj verdi.

Kanseri Yendi, Ara Verdigi Halk Danslarina Yeniden Basladi
Izmir’de esi Ümit Ergin (40) ve 6 yasindaki kizlari Defne ile mutlu bir hayati olan Neslihan Ergin (39) için Covid-19 pandemisi farkli korkularla geçti. Türkiye’de henüz pandemi vakalarini görmedigimiz Subat 2020’de bir folklor çalismasinin ardindan memesinde bir sertlik hisseden Ergin, zaman geçirmeden doktora gitti. Biyopsi sonucunda tümörün kötü huylu oldugunu ögrendi. Bunun üzerine 14 Nisan 2020 günü Kent Onkoloji Merkezi’nde ameliyat olan Ergin’in meme ucunda da tümör oldugu için sag memesi alinip protez takildi. Pandemi korkusunun yasandigi, sokaga çikma yasaklarinin sürdügü günlerde Ergin, Medikal Onkoloji Uzmani Doç. Dr. Gürbüz Görümlü’nün takibinde kemoterapi seanslarina basladi.

Ardindan akilli ilaç ve hormon tedavilerine geçildi. Zorlu bir süreci ve kanseri arkasinda birakan, bir firmanin satis temsilcisi olan Ergin en büyük tutkusu dansa geri döndü. Üyesi oldugu Ege Üniversitesi Mezunlar Dernegi’nin Bilecik yöresi halk danslari ekibinde yer alan Ergin, arkadaslarinin ’geçmis olsun’ dilekleri arasinda çalismalara basladi.



“Bu günün gelecegine inandim, sizlerde inanin”

24 Mayis aksami Bornova Sanat Kulübü’nün 4. Gala gecesinde ekip arkadaslariyla birlikte bu yilin ilk gösterisine çikmaya hazirlanan Ergin, kanser tedavilerinin karamsar insanlarin kolay bas edebilecegi bir süreç olmadigini söyledi.

Hastalara, “Güçlü olun, pes etmeyin” diye seslenen Ergin sözlerine söyle devam etti: “Kemoterapi, akilli ilaç, hormon tedavisi derken hem iki koca yili hem de kanseri devirdim. Bu süreçte vücudum reddettigi için bir kez daha ameliyat masasina yattim ve protezim çikarildi. Tedavi sürecinde saçlarim dökülmeye baslayinca önce kisacik kestirdim, sonra kazittim. Kelligimi de sevdim. Bu süreci hayatimda kisa bir mola diye gördüm. Ben hep hayat doluyum, bu dönemde de degismedim daha çok hayata baglandim. Dansi birakmak zorunda kaldim diye üzülüyordum. Açikçasi pandemi nedeniyle bu çalismalar da yasaklaninca, dans edemeyecek olmama da üzülmedim. Dans benim hayatimin en güzel renklerinden biri. Herkesin hayatta böyle güzel renkleri olmali ve onlara sarilmali. Pandemiyle birlikte benim de tedavilerim bitti. Kanser geldigi gibi giderken yasaklar da kalkti ve yeniden dansa basladim. Ben bugünün gelecegine inandim, sizler de inanin. Benimle ayni dernekte dans eden esim, kizimla mutluyum, isimi, dansi, folklor ekibindeki arkadaslarimi çok seviyorum. Tekrar halk danslarina baslayinca arkadaslarim benden daha fazla sevindi. Benim kansere yakalanmis olmam ekipte de ciddi bir farkindalik olusturdu. Hem kontrolleri konusunda dikkatliler hem de hayata hep eskisinden daha pozitif bakiyorlar, bakiyoruz. Hayat, dogayi, insani, dansi ve her seyi sevince güzel. Ben bugünün gelecegine inandim, sizler de inanin.”

“Diger hastalara rehber oldu”

Öte yandan Kent Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Uzmani Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, Neslihan Ergin’in tedavi sürecini iyi yönettigini belirterek, “Neslihan hanim, hayati çok seven, pes etmeyen, yilmayan, zorluklara gögüs geren örnek bir hasta. Bu özellikleri sayesinde baska hastalara da rehber oluyor, onlara moral asiliyor. Tedavi basarisinda da hastalarin bu pozitif yönleri çok degerli” diye konustu.

Kaynak: İHA