Jandarmadan Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulamasi

Antalya’da ‘Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Türkiye Huzur ve Güven Uygulamasi’ çerçevesinde 6 bin 817 sahis sorgulandi. Çesitli suçlardan aranan 9 sahis yakalandi. Ikamet etmeleri gereken illerde olmayip Antalya’da olan 39 Suriye uyruklu sahsa tebligat yapildi. Uygulamada, 10 sürücüye de cezai islem uygulandi.

Jandarmadan Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulamasi
Antalya Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan 12 Mayis Persembe günü yapilan “Düzensiz Göçle Mücadeleye Yönelik Türkiye Huzur ve Güven Uygulamasi” çerçevesinde 167 ekip, 520 personel ile 206 uygulama noktasinda gerçeklestirilen faaliyette 6 bin 778 Türk vatandasi ve 39 yabanci uyruklu sahis olmak üzere toplam 6 bin 817 sahsin sorgusu yapildi. Yapilan sorguda çesitli suçlardan aranan 9 Türk vatandasi sahis ve 1 yakalama kaydi bulunan araç yakalandi.

Öte yandan, 6458 Sayili Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanuna Muhalefet suçundan 39 Suriye uyruklu sahsa Geçici Koruma Kimlik Belgelerinde belirtilen ikamet etikleri illere gitmeleri hususunda tebligat yapildi. Yapilan trafik kontrollerinde 10 sürücüye toplamda 2 bin 62 TL cezai islem uygulandi. 143 metruk bina ve 255 umuma açik yerin kontrolü yapildi.
Kaynak: İHA