Ikizlere Hamile Annenin Süpheli Ölümünde Koca 2. Kez Gözaltinda

Denizli Buldan ilçesinde yasayan iki çocuk annesi olan ve karnindaki ikiz bebeklere 5 aylik hamile Hatice Çalti, evinin banyosunda ölü bulundu. Ilk basta kalp krizi geçirdigi iddia edilen ancak yapilan ön otopside bogazinda morluklar ve parmak izleri, kollarinda bogusmadan kaynaklanan çizikler tespit edilmesinin kadinin süpheli ölümüyle ilgili gözaltina alindiktan sonra adli kontrolle serbest birakilan kocasi savcinin itirazi sonucu yeniden gözaltina alindi.

Ikizlere Hamile Annenin Süpheli Ölümünde Koca 2. Kez Gözaltinda


Denizli’nin Buldan ilçesine bagli Yeni Mahalle’de yasayan iki çocuk annesi olan ve ikiz bebeklere 5 aylik hamile Hatice Çalti’dan (43) uzun süre haber alamayan yakinlari, kadinin erken dogum yapabilecegini düsünerek durumu hemen polise ve saglik ekiplerine bildirdi. Saglik ekipleriyle birlikte eve gelip odalari kontrol eden polis ekipleri, Çalti’yi banyonun küvetinde hareketsiz sekilde buldu. Basindan yarali olan Çalti’nin öldügü belirlendi. Ilk belirlemelere göre 5 aylik ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesinin kalp krizi sonucu ölmüs olabilecegi degerlendirilirken, Çalti’nin vücudunda kesici ve delici alet yarasi tespit edilmedi. Cumhuriyet savcisinin incelemesinin ardindan Çalti’nin cenazesi otopsi için Buldan Gögüs Hastaliklari Hastanesi morguna kaldirildi.

Genç kadinin bu sabah saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tip Kurumu morgunda ön otopsisi tamamlaninca korkunç bir detay da ortaya çikti. Çalti’nin bogazinda morluklar ve parmak izleri, kollarinda bogusmadan kaynaklanan çizikler tespit edildi. Ayrica Hatice Çalti’nin tirnaklarinda deri dokulari bulundu ve adli tip incelemesine gönderildi. Yapilan ön otopsinin ardindan genç kadinin öldürülmüs olabilecegi kesinlik kazanirken; süpheli olarak Çalti’nin 46 yasindaki esi Ramazan Ç. gözaltina alindi. Sürekli çeliskili ifadeler veren ve kollarinda tirnak izleri tespit edilen Ramazan Ç., çikarildigi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Savci aninda itiraz etti

Buldan Cumhuriyet Savcisinin karara hemen itiraz etmesi üzerine ayni gece görülen Denizli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada itirazin kabulüne ve süpheli hakkinda yakalama karari çikarilmasina karar verildi.

Süpheli adli kontrolle serbest kaldiktan saatler sonra yeniden gözaltina alindi. Bugün 1.agir cezaya sevk edilecek.
Kaynak: İHA