Ikizlere Hamile 2 Çocugunun Annesini Öldüren Zanli Tutuklandi

Denizli’nin Buldan ilçesinde ikiz bebeklere 5 aylik hamile olan 2 çocuk annesi Hatice Çalti’yi öldürdügü iddiasiyla ikinci kez gözaltina alinan zanli tutuklandi. Aile yakinlarinin “Karnindaki çocuguyla nasil kiydin. Insallah senin de ölün çikar” diyerek tepki gösterdigi süphelinin, esinin ölümüne hirsizlik süsü vermeye çalistigi ortaya çikti.

Ikizlere Hamile 2 Çocugunun Annesini Öldüren Zanli Tutuklandi
Denizli’nin Buldan ilçesine bagli Yeni Mahalle’de yasayan iki çocuk annesi olan ve ikiz bebeklere 5 aylik hamile Hatice Çalti’dan (43) uzun süre haber alamayan yakinlari, kadinin erken dogum yapabilecegini düsünerek durumu hemen polise ve saglik ekiplerine bildirdi. Saglik ekipleriyle birlikte eve gelip odalari kontrol eden polis ekipleri, Çalti’yi banyonun küvetinde hareketsiz sekilde buldu. Basindan yarali olan Çalti’nin öldügü belirlendi. Ilk belirlemelere göre 5 aylik ikiz bebeklere hamile olan 2 çocuk annesinin kalp krizi sonucu ölmüs olabilecegi degerlendirilirken, Çalti’nin vücudunda kesici ve delici alet yarasi tespit edilmedi. Cumhuriyet savcisinin incelemesinin ardindan Çalti’nin cenazesi otopsi için Buldan Gögüs Hastaliklari Hastanesi morguna kaldirildi.

Genç kadinin bu sabah saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tip Kurumu morgunda ön otopsisi tamamlaninca korkunç bir detay da ortaya çikti. Çalti’nin bogazinda morluklar ve parmak izleri, kollarinda bogusmadan kaynaklanan çizikler tespit edildi. Ayrica Hatice Çalti’nin tirnaklarinda deri dokulari bulundu ve adli tip incelemesine gönderildi. Yapilan ön otopsinin ardindan genç kadinin öldürülmüs olabilecegi kesinlik kazanirken; süpheli olarak Çalti’nin 46 yasindaki esi Ramazan Ç. gözaltina alindi. Sürekli çeliskili ifadeler veren ve kollarinda tirnak izleri tespit edilen Ramazan Ç., çikarildigi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Savci itiraz etti

Buldan Cumhuriyet Savcisinin karara itiraz etmesi üzerine ayni gece görülen Denizli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada itirazin kabulüne ve süpheli hakkinda yakalama karari çikarildi. Süpheli, adli kontrolle serbest kaldiktan saatler sonra yeniden gözaltina alindi. Buldan Adliyesi’ne sevk edilen koca Ramazan Ç., adli kontrol kararina yapilan itirazi kabul eden Denizli 1. Agir Cezaya Mahkemesi’nde görülen durusmaya güvenlik gerekçesiyle SEGBIS üzerinden katildi.

Dosyadaki bilgiler ve delillere göre süpheli bulunan koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hirsizlik süsü vermeye çalisti

Karnindaki ikizleriyle hayatini kaybeden 2 çocuk annesi Hatice Çatli’yi öldürdügü iddiasiyla tutuklanan zanliya, adliye çikisinda esinin yakinlari büyük tepki gösterdi. Çatli’nin yakinlarinin “Nasil kiydin vicdansiz. Nasil kiydin çocuguyla beraber. Hani Haticem Haticem diyordun. Bizden bile koruyordun. Çürürsün insallah orada. Çürü orada, senin de orada ölün çikar insallah” seklindeki feryatlari, duygusal anlar yasanmasina neden oldu.

Çeliskili ifadeler vermesi üzerine gözaltina alinan Ramazan Ç’nin esinin ölümüne hirsizlik süsü vermeye çalistigi ve banyodaki muslugu açik biraktigi ortaya çikti. Kocasi tarafindan öldürülen Hatice Çatli’nin cenazesi ise Buldan Asi Mezarligi’nda topraga verildi.

Kaynak: İHA