Hemsireler Günü'nde 'Hastanenin Enleri'Ni Seçtiler

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde 12 Mayis Hemsireler Günü dolayisiyla salgin sürecinin basindan bu yana büyük özveriyle görev yapan hemsireler için “Hastanenin Enleri” ödül törenini düzenlendi. Renkli törende hemsirelere en cesur, çaliskan, hizli, en fedakar, yardimsever gibi kategorilerde ödüller verildi.

Hemsireler Günü'nde 'Hastanenin Enleri'Ni Seçtiler
Saglik çalisanlari 2 yili askin süredir korona virüsle mücadelede en ön saflarda görev yapiyor. Hemsireler de gece gündüz demeden özveriyle hastalarla yakindan ilgilenirken kimi zaman ailelerinden uzak kaldi, kimi zaman Covid-19’a yakalandi. Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde de 12 Mayis Hemsireler Günü’nde çalisanlara motivasyon olmasi amaciyla “Hastanenin Enleri” ödül töreni düzenlendi.

Törene Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoglu, Bashekim Yardimcisi Dr. Nuray Özgür Abravci ile çok sayida saglik çalisani katildi.



En cesur, en hizli hemsireler seçildi

Tören Türk Halk Müzigi sanatçisi Erdal Sahin ve orkestrasinin konseriyle baslarken Istiklal Marsi ve saygi durusuyla devam etti. Ardindan “Hemsireyim Çünkü” baslikli hemsirelerin kendilerini anlattigi videonun gösterimi yapildi. Sonrasinda hemsireler en çaliskan ve hizli, en çevik, en fedakar, en uyumlu, en dinamik, yardimsever gibi kategorilerde ödüller aldi. Törenin ardindan konusan hemsireler salgin sürecinde yasadiklari zorluklari anlatirken tüm meslektaslarinin 12 Mayis Hemsireler Günü’nü kutladi.

“Enleri seçerken çok zorlandik"

Temizlik görevlisinden teknisyenine, hemsiresinden doktoruna saglik hizmetlerinin bir ekip isi olduguna dikkat çeken Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Nuray Özgür Abravci, “Gerçekten hastalarimiza kendi yakinlarinin ilgilenmedigi kadar baktilar. Onlarin emegini asla hiçe sayamayiz, bu meslek bu süreçte bizim için daha bir anlam kazandi. 2 yildir Hemsireler Günü’nü pandemi nedeniyle kutlayamiyorduk. Bu vesileyle pandemiden çikmis bir hastane olarak hemsire arkadaslarimizin da bu özel gününde bir kutlama yapmak istedik. Gerçekten hepsinin o kadar güzel özellikleri var ki birini birinden ayiramiyorum. Bütün enerjileriyle mücadele eden arkadaslarimiz, enleri seçerken çok zorlandik. Özellikle hemsire arkadaslarin seçmesine gayret ettik, tek tek seçecektik ama çok oldugu için hepsinden birkaç tane seçmek durumunda kaldik. Pandemi süreci anlatilmaz yasanir bir süreçti, doktor, hemsire arkadaslarimiz çogu evlerine gidemediler, çocuklarini göremediler. Anne babalarina hastalik tasimaktan korktular. Hemsire arkadaslarimiz bu isin gerçekten olmazsa olmazi, çünkü onlar bakan, dokunan, seven, oksayan her seyi yapan kisiler onlar, o yüzden iyi ki varlar” ifadelerini kullandi.

“En hizli hemsire ödülünü aldim”

Palyatif servisinde görev yapan ve pandemi sürecinde ailesiyle yasadigi evinden ayrilmak zorunda kaldigini anlatan 27 yasindaki Mehmet Burak Yamangöz, “Pandemi sürecinde Covid servisinden çikardigimiz hastalar bizi çok mutlu etti. Tabi kaybettigimiz insanlar da oldu, onlar için çok üzgünüz. Elimizden geleni yaptigimizi düsünüyoruz. Normalde ailemle kaliyordum, ayri bir yere geçmek zorunda kaldim, otelde kalmaya basladim. Uzun süre arkadaslarimla dahi görüsemedim. Onlara bulastirma ihtimalim hem onlar için hem benim için üzücü bir durum olurdu. Tüm hemsirelerimizin gününü kutluyorum, insallah onlari güzel bir ömür, hayat bekler. Hemsireler Günü için bugün hastanemizde beklenmedik bir sey oldu, ödül töreniyle bizi karsiladilar. Güzel bir gün hazirladilar, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Istedigim bir ödüldü. En hizli hemsire ödülünü aldim” diye konustu.



“Gerçekten güzel bir etkinlik, motivasyon oldu”

En cesur hemsire ödülünü alan 7 yillik hemsire Sinan Cidan, “Korona atlattik, yogun bakimda çalistik. 2,5 yil memlekete gidemedim, sevdiklerimi göremedim. Ben bekarken bu sorunlari yasadim, evli olup evine gidemeyen, çocuklarini görmeyen meslektaslarimiz vardi. Zorlu bir süreçti, sorumlu hemsireler olarak hastayla bizzat biz temas halindeydik. Böyle olunca da bazi fedakarliklar gerekiyor. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu, güzel bir motivasyon oldu. Cesaret ödülü aldim, hemsirelerin bu meslegi seçerken bile cesaretli olmasi gerektigini düsünüyorum. Sadece ben bu ödülü aldim diye degil, bütün meslektaslarimiz bu konuda cesur. En cesur hemsire unvanini aldim ama dedigim gibi meslek zaten bunu gerektiriyor” dedi.



“Maalesef 2 defa yakalandim, zorlu bir süreçti”

Törende en cesur hemsire ödülünü alan ve pandemi sürecinde yasadiklarini anlatan 7 yillik hemsire Dilay Kocabas, “Maalesef 2 defa koronaya yakalandim, zorlu bir süreçti. Artan is yükümüz, çalisma saatlerimiz ayni zamanda hastalarin ilerleyen süreçte agirlasmasi; empati kurmakta hemsireligin bir parçasi oldugu için bu süreçte hastalarin yerine kendimizi koydugumuz zaman bizim için de zor oldu. Eve gittigimde esime bulastirir miyim acaba düsüncesiyle, sürekli izoleyim. Disarisi için ayri kiyafetler, ayakkabilar kullaniyorum, esyalarimi izole bir sekilde evime getiriyorum. Türkiye ve dünyadaki tüm hemsire arkadaslarimin 12 Mayis Hemsireler Günü’nü kutluyorum. Bugün En Cesur Hemsire Ödülü’nü aldim. Bu ödülü bana getiren de aslinda hizli karar vermem, atikligim, çevikligim oldu. Hastaya bir an önce müdahale etmeniz gerekebiliyor, bazen inisiyatif kullanmak gerekebilir. Bu yüzden biraz cesaret gösterip onu kullanip bu ödülü aldim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA