Finlandiya Ankara Büyükelçisi Maki; 'Isbirligi Yapacagimizi Düsünüyorum'

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Sayin Ari Maki, beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’i makaminda ziyaret etti.

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Maki; 'Isbirligi Yapacagimizi Düsünüyorum'
Finlandiya Kayseri Fahri Konsoloslugu açilisina katilarak kentte çesitli temaslarda bulunan Finlandiya Ankara Büyükelçisi Sayin Ari Maki; bu çerçevede Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette yaptigi konusmada Kayserili isadamlarinin Finlandiya’yi ziyaret etmesi, oradan da yatirimcilarin Kayseri’ye gelmis olmasinin dogru bir yaklasim olacagini söyleyen Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; "Dünden bu yana Kayserimizde gerek gezerek gerek dinleyerek ögrendiginiz gibi bir endüstri ve ticaret merkezidir Kayseri. 6 bin yillik ticari geçmisi yapilan kazilarda ortaya çikan tabletlerde bilim adamlari tarafindan paylasilmaktadir. Bizim de degisik medeniyetlere, uygarliklara ev sahipligi yapan bir sehirde yasiyor olmamiz ayrica bizi keyiflendirmekte. ’Zenginlikler sehri’ olarak anilmaktan da memnuniyet duymaktayiz. Ticaret rakamlarini duyunca ben de çok yetersiz gördüm. Bu rakamlari yukariya çekmek heyetlerin karsilikli görüsmesi, isadamlarimizin Finlandiya’yi ziyaret etmesi, oradan da yatirimcilarin ülkemize ve sehrimize gelmis olmasi herhalde dogru bir yaklasim olacaktir. Erciyes Dagi gibi bir yerimizin olmasi sehrimizin zenginligini daha da artirmakta, gerek uluslararasi standartlarda kayak merkezinin olusu, gerek Anadolu’da bir marka deger olmasi bizim için önem arz etmektedir. Kayseri; gerek turizmdeki çesitliligiyle, gerekse gastronomi kültürüyle umarin Finlandiyali dostlarimiz için dinlence yeri olarak nitelendirilebilir" dedi.

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Sayin Ari Maki de konusmasinda hem ticari hem de is hayati noktasinda isbirligi yapabileceklerini kaydederek; "Onursal konsoloslarin önemli görevleri vardir. Kayseri’nin büyük bir sehir oldugunu gördügüm zaman burada da bir fahri konsoloslugun açilmasi konusunda destek verdim. Fahri konsoloslarin ikili iliskilerin gelistirilmesi, ticari gelismelere katki saglamasi noktasinda önemli görevleri vardir. Eminim ki hem turizm noktasinda hem is hayati noktasinda önemli isbirligi yapacagimizi düsünüyorum. Iki ülke arasinda geçen yil 2 milyar Euro’ya ulasti ticari miktar. Finlandiya’dan Türkiye’ye gönderilen mallarin sayisi yüzde 24, Türkiye’den Finlandiya’ya gönderilen mallarin sayisi ise yüzde 31 artmis durumda. Ayni zamanda bizim en çok üstünde durdugumuz noktalar çevresel dijitallesme ve dijital verilerin sistemleriyle ilgili çalismalar. Ayni zamanda egitim noktasinda isbirligi yapabilecegimizi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Baskan Büyükkiliç ayrica Büyükelçi Maki’yi kis mevsiminde Erciyes’e kayak yapmaya davet etti.
Kaynak: İHA