Efsane Gemiye Gemlik'te Ziyaretçi Akini

Çanakkale Deniz Savaslari’nda dösedigi mayinlarla isgalci kuvvetlerin Çanakkale Bogazi’ndan geçmesini önleyen efsanevi Nusret Mayin Gemisi, Gemlik’e demirledi. Gemiyi görmek isteyen yüzlerce Gemlikli saatlerce günesin altinda sira bekledi. Ziyaretçiler iskelede uzun kuyruklar olusturdu. Gölcük Tersanesi’nde 2011 yilinda orijinalinin birebir aynisi olarak yapilan gemi, Erdek, Bandirma ve Mudanya’nin ardindan Gemlik’e geldi. Gemi, 7-23 Haziran tarihleri arasinda Marmara ve Ege limanlarina demir atacak.

Efsane Gemiye Gemlik'te Ziyaretçi Akini
Program çerçevesinde Gemlik’e gelen gemi, 11.00 ile 17.00 saatleri arasinda vatandaslarin ziyaretine açildi. Gemiye özellikle ögrenciler büyük ilgi gösterdi. Gemlik Kaymakami Hasan Göç ile birlikte TCG Nusret gemisini ziyaret eden Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, gemi komutani Yüzbasi Arda Kesici’den ayrintili bilgi aldi. Baskan Sertaslan gemiyi gezerek Çanakkale Savasi’nda oynadigi rolü ilgiyle dinledi.

Baskan Sertaslan söyle konustu: “Gemlik Iskelesine demirleyen TCG Nusret gemisini ziyaret ettim. Bu ziyarette gemi komutanimizdan Nusret gemimizin faaliyetleri hakkinda detayli bilgi aldik ve ecdadimizin bize bu ülkeyi birakmak için yaptigi fedakarliklara bir kez daha sahit olduk. Bizlere bu cennet vatani yurt yapmak için canlarini ortaya koymus sehitlerimizi bir kez daha rahmetle aniyor ve basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm gazilerimize sükranlarimi sunuyorum.”

Nusret Mayin Gemisi, 23 Haziran’a kadar Yalova, Gölcük, Istanbul, Tekirdag, Ayvalik, Foça, Izmir ve Balikesir limanlarini ziyaret edecek.
Kaynak: İHA