Çocuklar Insanin Sehre Ve Dogaya Verdigi Zararlari Gördü

Nilüfer Belediyesi’nin gerçeklestirdigi “Okulun Ötesinde” projesine katilan ögrenciler, Nilüfer Çayi’nin zehir akan ve adeta akvaryumu andiran temiz yerlerini gördü. Kentin insan faktörüyle yesilden griye nasil dönüstügüne sahitlik eden çocuklar, dogada yürüyüs yaparak, düzenlenen atölyelerle de çevreye karsi sorumluluklarini pekistirdiler.

Çocuklar Insanin Sehre Ve Dogaya Verdigi Zararlari Gördü
Nilüfer Belediyesi ile Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle düzenlenen “Okulun Ötesinde” projesi, doga, iklim, çevre bilinci ve kültürel miras alaninda farkindalik olusturan çalismalarina devam ediyor. Daha önce “Kentin Öyküsü” temasiyla Görükle’deki Mübadele Evi’ni gezerek o dönemi, göç ve mübadil kültürünü ögrenen çocuklar, bu kez insanin dogaya verdigi tahribati kendi gözleriyle gördü. “Mysia’dan Bursa’ya” temasiyla gerçeklestirilen projenin ikinci etabina, Sehit Jandarma Er Selim Koçdemir Anadolu ve Imam Hatip Lisesi’nin 8. sinif ögrencileri katildi.

Etkinlik sayesinde çocuklar, hizli kentlesme ve sanayilesmeyle birlikte kentin, yesilden griye nasil dönüstürüldügüne sahitlik ettiler. Çocuklar ilk olarak Nilüfer Hatun Köprüsü’ne giderek sanayinin etkisiyle Nilüfer Çayi’nin insan ve hayvan sagligina zararli hale geldigini gördü. Ardindan Odunluk Mahallesi’ndeki Dokuz Gözler Köprüsü’ne giderek Nilüfer Çayi’nin akvaryumu andiran temiz yönünü gören çocuklar, Mysia Yollari’nda da kisa bir doga yürüyüsü yapti. Çocuklar, Nilüfer Belediyesi egitmenlerinden Sevil Sahin Hakverdi esliginde doganin içinde gerçeklestirilen egitici oyunlarla çevreye karsi sorumluluklarini pekistirerek, hava, su ve doga temizliginin önemini anladilar. Mysia Yollari projesinin yürütücüleri Osman Ercan ve Eirini Yalçin da, etkinlige katilan çocuklara Nilüfer ve Bursa’nin tarihinden bilgiler vererek, Mysia Yollari’nin bisiklet ve yürüyüs rotalarini tanitti.
Kaynak: İHA