Balikçilar, Tezgâhlarini Süslemek Için Mücadele Ediyor

Denizlerde av yasaginin baslamasiyla balik tezgâhlari, dip avi yapan balikçilar süslüyor. Balikçilar ise her sabah açilan ihalelerde kiyasiya mücadele ediyor.

Balikçilar, Tezgâhlarini Süslemek Için Mücadele Ediyor
Sinop’ta kiyi balikçilari tarafindan tutulan baliklar, Sinop’ta Abali Su Ürünleri Kooperatifine getiriliyor. Tezgâhlar için bu baliklar, her sabah ihaleye çikiyor. Balikçilar ise tezgâhlarini süslemek için açik ihale usulü kiyasiya mücadele ediyor.

“Balik oldugu sürece her gün ihale yapiyoruz”

Sinop Abali Su Ürünleri Kooperatif Baskani Ömer Tuncer, av sezonunun kapanmasiyla balik tezgâhlarinin dip baliklariyla canlanmaya çalistigini söyledi.

Tuncer, “Tabii, avlanma sezonu kapandi ama kiyi balikçilarimizin avlanabilecegi baliklar var. Onlar dip avi diye tabir ettigimiz avlarla barbun, mezgit, istavrit ve hamsi tutuyorlar. Tutulan baliklari kooperatif binasina getiriyorlar, biz de sabahlari 9-10 arasi ihale yapiyoruz. Balik oldugu sürece her gün ihale yapiyoruz” dedi.

Az miktarda avlanan baliklarin pahali oldugunu dile getiren Tuncer, “Fiyatlar bazi baliklar için normal, bazi baliklar için normal vatandasin alabilecegi düzeyde degil, az oldugu için fiyatli oluyor. Çarpan biraz daha havalar isindikça çogalacak, su anda az. Su anda çikacak balik barbun baligi. Bugün fiyati 85 TL’ye gitti, 100 TL’ye tezgâhta satiliyor” diye konustu.

Sinop’ta güncel balik fiyatlari ise su sekilde; Hamsi 60TL, mezgit 50 TL, barbun 100 TL, iskorpit 150 TL, istavrit 45 TL.
Kaynak: İHA