Bakan Varank Açiklamasi 'Kaftancioglu Kararini Elestirmek Ikiyüzlülüktür'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkinda verilen hapis cezasi hakkinda yapilan elestirilerle ilgili, "Bu ülkede hukuk var’ diyorsunuz ama sizin aleyhinize karar çikinca hukuku elestiriyorsunuz. Bu ikiyüzlülüktür. Burada yapilan tartismalarin tamami aslinda Türkiye’de demokrasinin altini oymak, hukukun altini oymak için yapilan tartismalardir" dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Kaftancioglu Kararini Elestirmek Ikiyüzlülüktür'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile AK Parti Bozüyük Ilçe Baskanligini ziyaret etti. Varank ziyaretinde, Yargitay’in dün CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu ile ilgili bir karari onadigini hatirlatarak, “CHP’nin Istanbul Il Baskani ile ilgili daha önce yaptigi açiklamalar, sosyal medya paylasimlariyla ilgili bir ceza aldi bu il baskani. Siyasetin içinde olanlar bu kisinin nasil bir kisi oldugunu gayet iyi bilir. Sosyal medya kullananlar bu kisinin nasil bir tavir içinde oldugunu gayet iyi bilir. Simdi bu hanimefendi halki kin ve düsmanliga sevk etmekten tutun da Cumhurbaskanina hakaretten ve baska birtakim suçlardan dolayi ceza aldi. Bakiyorsunuz muhalefet partilerine ve onlarin kuyruguna takilanlara sanki bu isin planli bir is oldugunu ima edercesine özgürlükten, demokrasiden dem vuruyorlar.” diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Bu isi özgürlükten ve demokrasiden dem vurarak anlatanlarin tamami emin olun kendilerini sosyal medyadan yapilan birtakim hakaretler için sosyal medya paylasimlariyla ilgili diger vatandaslarimizin hepsini mahkemeye veriyorlar. Bu vatandaslarimizin ceza aldiklari oluyor. Içeriye giren vatandaslarimiz oluyor. Ben buradan sunu sormak istiyorum. Böyle bir ikiyüzlülük olabilir mi? Siz belediye baskaninizla, milletvekilinizle, genel baskaninizla vatandaslari sosyal medya paylasimlari için mahkemeye vereceksiniz, ceza verdireceksiniz, tazminat alacasiniz ama sizin Istanbul il baskaniniz ceza aldiginda ‘Böyle hukuk mu olur diyeceksiniz?’ Bu tamamen ikiyüzlülüktür. Bu ülkede kimseye ayrimcilik yapilmaz. Eger birisi suç isliyorsa ki dedigim gibi o hanimefendinin neler yaptigini herkes iyi bilir. Gezi zamaninda posulu tas atan fotograflarini nasil yayinladigini buradaki kardeslerim iyi bilir. Böyle ikiyüzlülükle bu ülkede adalet sistemine zarar vermelerine biz asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandi.

Bakan Varank, konusmasini söyle sürdürdü:

“Geçen gün CHP’nin Genel Baskani ne ile övünüyordu? Recep Tayyip Erdogan bu ülkenin Cumhurbaskani bana dava açti ama bu dava Yargitay’da reddedildi. Simdi sizin lehinize karar çikinca hukuka güveniyorsunuz, ‘Bu ülkede hukuk var’ diyorsunuz ama sizin aleyhinize karar çikinca hukuku elestiriyorsunuz. Bu ikiyüzlülüktür. Burada yapilan tartismalarin tamami aslinda Türkiye’de demokrasinin altini oymak, hukukun altini oymak için yapilan tartismalardir. Biz bunlara müsaade etmeyecegiz. Bu ülkede kimsenin suç isleme özgürlügü olamaz. Suçunu isleyen cezasini çekecek. Eger bu ceza siyasetten men edilmeyi gerektiriyorsa kanunlari biz bugün yapmadik. Yillardir bu kanunlarla bu ülke yönetiliyor. Bunlarin genisletilmesi, özgürlestirilmesi için de en büyük çabayi zamaninda biz verdik. Dolayisiyla herkes hak ettigiyle muamele görecek. Bu manada da bu tartismalarda ben teskilattaki kardeslerimin asla içlerinde bir burukluk olmasini, asla alttan almalarini emin olun istemiyorum. Cezasi olan çekecek. Bunun ne özgürlükle alakasi var ne demokrasiyle alakasi var ne hürriyetle alakasi var. Sosyal medya tartismalari bu ülkede yillardir var ama bugün geldiginiz noktada Twitter’i Amerika’da baska bir patron satin aldiginda nasil bütün kurallarin degistigini de görüyoruz. Bu isin özgürlükle bir alakasi yok. Bu manada da bunlari en güzel sekilde bizim sokakta vatandaslarimiza anlatmamiz gerekiyor.”

Bakan Varank konusmasinda, dün Bilecik’te bir demir çelik fabrikasinda yasanan kaza sonucu hayatini kaybeden isçiler için Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve yarali olan bir isçiye de acil sifalar dileklerini iletti.
Kaynak: İHA