ATO'nun Ihracat Seferberligi, Üçüncü Grup Egitimleriyle Devam Ediyor

Ankara Ticaret Odasi’nin (ATO) Baskent’teki ihracatçi sayisini 10 bine çikarma hedefiyle baslattigi “Ihracat Seferberligi Projesi”nin ikinci etabi, üçüncü grup egitimleriyle devam ediyor. Ankara Ticaret Odasi olarak ihracati gelistirmeye yönelik çalismalarini sürdüreceklerini bildiren ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, “Hedefimiz dünyanin tüm cografyalarina Baskent markalarini ihraç edebilmek” dedi.

ATO'nun Ihracat Seferberligi, Üçüncü Grup Egitimleriyle Devam Ediyor
Ankara Ticaret Odasi’nin global enerji dernegi ile birlikte, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü destegiyle hayata geçirdigi “Ihracat Seferberligi Projesi”nin üçüncü grup egitimleri basladi.

Ankara Ticaret Odasi’ndan yapilan yazili açiklamada, ATO’nun, ATO IDEA sirketi koordinatörlügünde Global Enerji Dernegi ile birlikte Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü destegiyle hayata geçirdigi “Ihracat Seferberligi Projesi”nde ilk iki grubun egitimlerinin basariyla tamamlamasinin ardindan üçüncü grup egitimlerinin basladigi belirtildi. Daha önce ihracat yapmamis ATO üyesi isletmelerin seçilerek, 25’er kisilik gruplar halinde egitimlerin verildigi projede, ihracata yönelik arastirma yapmaktan ihracat gerçeklestirilinceye kadar geçen sürece iliskin detayli bilgiler veriliyor. Iki gün süren programda, “Ticari Istihbarat”, “Uluslararasi Ticarette Ticari Bilginin Önemi”, “Çagdas Ihracatin Stratejisi”, “Hedef Pazar Tespiti Uygulamasi”, “Hedef Pazarlarin Belirlenmesi”, “Seçilen Pazarlarda Arastirma Teknigi” ve “Ihracatin Araçlari” baslikli konular tüm incelikleriyle ihracatçi adaylarina aktariliyor.

Hedef önce 10 bin ardindan 20 bin

Ihracatin Türkiye için stratejik bir konu oldugunu belirten ATO Baskani Gürsel Baran, “Türkiye’nin büyümesinde üretim ve ihracatin rolü çok önemli. Sanayi tesislerimizde yüksek standartlarda üretilen ürünlerin ihracati konusunda Odamiz üyelerine görev düsüyor. Baskentimizde halen 7 bin 300 civarinda olan ihracatçi sayimizin artmasi için Ankara Ticaret Odasi olarak projeleri hayata geçiriyoruz. Hedefimiz sehrimizdeki ihracatçi isletme sayisini en kisa sürede 10 bine, ardindan da 20 bine çikartmak” dedi.

Ihracat yapmak isteyen ancak nasil yapilacagini bilmedigi için yola çikamayanlara yol arkadasligi yaptiklarini kaydeden Baran, “Üyelerimize ihracat süreçlerini, ürüne göre dis pazari nasil bulacaklarindan nasil iletisim baslatacaklarina kadar her asamasiyla aktarmaya çalisiyoruz. Üyelerimizin hizli ve dinamik bir yapida çaga ayak uydurmalari amaciyla baslattigimiz projeyle isletmeler katma degerli ihracat yaparak, cari açigin azalmasinda Baskentimizi avantajli bir konuma getirecekler” diye konustu.

25 kisilik gruplar halinde gerçeklestirilen egitim programinin ardindan katilimcilara, bir ürün ve bir hedef seçilerek ihracat yapmalari konusunda danismanlik hizmeti de saglaniyor.
Kaynak: İHA