Arastirma Enstitüsü Yayinlarina Devam Ediyor

Trakya Üniversitesi Balkan Arastirma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Kelaga Ahmet, Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ali Hüseyinoglu ve Dr. Ögr. Üyesi Bülent Akyay, Balkan Arastirma Enstitüsü yayinlarindan çikan yeni kitaplari Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’na takdim etti.

Arastirma Enstitüsü Yayinlarina Devam Ediyor
Trakya Üniversitesi Balkan Arastirma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Kelaga Ahmet, Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Ali Hüseyinoglu ve Balkan Tarihi Ana Bilim Dali Dr. Ögr. Üyesi Bülent Akyay, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nu makaminda ziyaret ederek, editörlügünü üstlendigi kitaplari sundu.

Türkiye’de Balkan arastirmalari konusunda ilk ve tek enstitü olma özelligini tasiyan Trakya Üniversitesi Balkan Arastirma Enstitüsü tarafindan alana nitelikli katki saglayacak “Balkan Dilleri ve Edebiyatlari Arastirmalari I”, “Balkan Siyaseti ve Uluslararasi Iliskiler Arastirmalari I” ve “Balkan Tarihi Arastirmalari I” kitaplari yayimlandi.

Balkanlara ait dil, tarih, kültür, sanat, sosyal ve ekonomi konularinda önemli bir egitim ve arastirma kurumu olarak dikkati çeken Balkan Arastirma Enstitüsü tarafindan yayimlanan kitaplar, alan ile ilgilenen tüm arastirmaci ve akademisyenlere bilgi kaynagi olmayi hedefliyor.

Trakya Üniversitesinden çok sayida akademisyenin yani sira ulusal ve uluslararasi arastirmacilarin katkilariyla hazirlanan kitaplari oldukça degerli buldugunu belirten ve Balkan Arastirma Enstitüsünün çalismalarindan duydugu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, “Balkan Arastirma Enstitüsünün akademik ve bilimsel yayincilik alanindaki basarili çalismalarina her geçen gün yenilerini eklemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Trakya Üniversitesi, Türkiye’de Balkanlar cografyasina yönelik çalismalar gerçeklestiren en önemli kurumlardan biri. Yönünü ve odagini Balkanlara çevirmis Trakya Üniversitesinin bu misyonuna önemli katkilar sunan Balkan Arastirma Enstitüsü ögretim elemanlarini degerli çalismalarindan ötürü tebrik ediyorum. Ülkemizde en çok Balkanli ögrenciye ev sahipligi yapan Trakya Üniversitesi, akademik ve bilimsel çalismalariyla bölgeye katkisini sürdürecek” dedi.

Balkan Arastirma Enstitüsü ana bilim dallarinin isminden hareketle olusturulan Balkan Dilleri ve Edebiyatlari Arastirmalari-1 kitabinin editörlügünü Doç. Dr. Ibrahim Kelaga Ahmet, Balkan Siyaseti ve Uluslararasi Iliskiler Arastirmalari-1’i Doç. Dr. Ali Hüseyinoglu ve “Balkan Tarihi Arastirmalari-1’i ise Dr. Ögr. Üyesi Bülent Akyay üstlendi.
Kaynak: İHA