Afsin Belediyesinden YKS'ye Girecek Ögrencilere Deneme Sinavi

Afsin Belediyesi ile Ilçe Milligi Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan ‘Gerçek Sinavi Yakala’ projesi kapsaminda YKS’ye hazirlanan ögrencileri desteklemek amaciyla uygulanan deneme sinavi 15 okulda 620 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Afsin Belediyesinden YKS'ye Girecek Ögrencilere Deneme Sinavi
Anadolu Imam Hatip Lisesinde yapilan sinavda ögrencilere basarilar dileyen Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, egitim alaninda uygulanan projelerle ögrencilerin basari düzeyini daha da yukari tasimak istediklerini belirtti.

Güven, “Hayalimde Egitim Var protokolünde yer alan Gerçek Sinavi Yakala projesini de hayata geçirdik. Ögrencilerimizin özellikle YKS sinavina hazir olarak girmeleri, heyecanlarini yenmeleri ve soru tiplerini sinav ortaminda görmeleri çok önemli. Yapilan deneme sinavi Türkiye genelinde uygulanan sinavdir" dedi.

Afsin’de Türkiye derecesi yapan ögrenci sayisini arttirmak istediklerini ifade eden Güven, sunlari söyledi:

“Geçtigimiz yil ilkini gerçeklestirdigimiz dershane uygulamasini baslatmistik fakat pandemiden dolayi deneme sinavlarini yapamamistik. Sanal dershane uygulamasindan faydalanan 3 ögrencimiz Türkiye derecesi yapti. Bu egitim ögretim döneminde de bu sanal dershane projemize devam ettik. Amacimiz sinavda ilk bindeki ögrenci sayisini artirmak. 33 bin 676 ögrencinin katilimiyla yapilan Türkiye genelindeki ilk deneme sinavinda Afsin’den 3 ögrenci ilk 500 ögrenci arasina girdi ve 1 ögrencimiz bir yanlisla Türkiye üçüncüsü, il birincisi oldu. Bu gelismeler bizlerin gelecege daha umutlu bakmamizi sagladi. Insallah bu projelerimizin sonuçlarini aldiktan sonrada sinavlarda Türkiye derecesi yapan ögrenci sayimizi artiracagiz. Önümüzdeki dönemlerde bu projeleri bir adim daha ileri tasima gayretinde olacagiz. Ögrencilerimizin daha iyi üniversitelerde, istedikleri bölümlerde okumalarini arzuluyoruz.”

Afsin Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Erdem Hurman da, “Afsin Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Afsin Belediye Baskanligi arasinda yapilan Hayalimde Egitim Var protokolü kapsaminda okullarimizda birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerden biri de ögrencilerimizi YKS’ye hazirlamakti. Ülke geneli yapilan deneme sinavina yaklasik 50 bin ögrenci giriyor. Projelerle okullarimiza, egitime katki sunan Afsin Belediye Baskanimiz Mehmet Fatih Güven’e ve ekibine tesekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA