Urartu Göz'de 'Akilli Lens' Uygulamasi Basariyla Gerçeklestiriliyor

Yillardir Van ve bölgeye hitap eden Urartu Göz, akilli (trifokal) lens hizmetiyle vatandaslara gözlüksüz bir hayat sunuyor.

Urartu Göz'de 'Akilli Lens' Uygulamasi Basariyla Gerçeklestiriliyor
Yillardir Van ve bölgede katarakt ameliyatlarinda akilli lens uygulamasini baslatan Urartu Göz, bölge halkina hizmetin en iyisini sunmak için çalismalarini sürdürüyor. Insanlarin hayatlarinin her döneminde gözlüge ya da lense ihtiyaç duymadan günlük yasantilarini sürdürmek istedigini ifade eden Urartu Göz kurucularindan Operatör Dr. Baran Bari Ilhan, "Bazi insanlarin göz çizdirme ameliyati olarak belirtilen excimer lazerle çözüm üretilme durumlari olabiliyorken, bazilarinin ise göz kalinliklari bu ise uymadigindan onlara özel ‘fakik’ dedigimiz mercekler kullanilabiliyor. 50’sine, 60’ina, 70’ine gelmis ve kataragi gelismis kisilerde, uygun gözlerde akilli mercekler olarak 3 odakli dedigimiz yakin, orta, uzak mesafeyi gösteren akilli mercekler kullaniyoruz” dedi.

Gözün içindeki mercegin islevini yitirmeye baslamasindan dolayi yerine yeni bir mercek takildigini belirten Ilhan, bu mercek ile insanlarin yakini, uzagi ve orta mesafeyi görebildigini söyledi.

Akilli mercekler ile insanlarin ikinci bir bahar yasama sansi bulabildigine vurgu yapan Ilhan, “Gözü excimer lazere, yani göz çizdirme ameliyatina uygun olmayan gençlerde mercegin ön kismina bir mercek ilave edilerek rahat görmelerini sagliyoruz. Fakat bu her göze uygun degildir. Uygun gözlere yapilmasi kaydiyla biz de klinigimizde bu uygulamalari basariyla uygulamaktayiz. Hem 3 odakli akilli mercek olarak bilinen trifokal mercekleri kullanmaktayiz hem de mercegini almadan fakik-iol dedigimiz mercekleri kullanarak bu konuda her yas döneminde insanlara gözlüksüz bir hayat sunmanin yolunu açabiliyoruz. Yani gözü uygun olanlara göz çizdirme ameliyatiyla, gözü lazere uymayanlara ise fakik-iol dedigimiz merceklerle gözlüksüz bir hayat sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA